News Flash:

Un roman a murit in accidentul tragic din apropierea Vamii Nadlac. Care este situatia ranitilor

15 Februarie 2017
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
accident vama
Patru persoane au murit si 17 sunt ranite, in urma unui accident care a avut loc miercuri dimineata pe autostrada, in Ungaria, cu 2 kilometri inainte de Vama Nadlac
Update 12.20 MAE: Un roman mort in accidentul din Ungaria; sase romani raniti, transportati la spitale
Un roman a murit in urma accidentului produs pe Autostrada Paneuropeana din Ungaria, alti sase romani raniti in accident fiind transportati la spitalele din Szeged si Mako, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.
"Conform informatiilor preliminare comunicate de catre autoritatile ungare de la fata locului, printre persoanele decedate in urma accidentului se afla si un cetatean roman. Sase cetateni romani raniti au fost transportati la unitatile sanitare din Szeged si Mako. Autoritatile ungare continua cercetarile pentru a stabili circumstantele producerii accidentului si au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate in accident", se arata in comunicatul transmis de ministerul Afacerilor Externe.
Consulul General al Romaniei la Szeged s-a deplasat la locul accidentului si este in legatura permanenta cu reprezentantii politiei ungare si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, care participa la interventie, mai transmit oficialii de la Bucuresti.
"Reprezentantul oficiului consular roman urmeaza sa se deplaseze de urgenta la unitatile medicale mentionate, pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la starea persoanelor ranite si pentru a acorda asistenta consulara necesara".
Trei vehicule inmatriculate in Romania - un autocar si doua autocamioane - au fost implicate in accidentul in lant produs miercuri dimineata pe Autostrada M43 din Ungaria, informeaza presa ungara.
Potrivit site-ului HVG.hu, in accidentul in lant au fost implicate in total sapte vehicule - doua autocamioane si un autocar inmatriculate Romania, doua autocamioane inmatriculate in Bulgaria si doua autoutilitare.
Update 11.50 MAI: Elicopterul SMURD din Arad, pregatit sa intervina in cazul accidentului din Ungaria
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a trimis, miercuri, personal si echipaje SMURD in sprijinul autoritatilor ungare dupa accidentul de pe Autostrada paneuropeana in care a fost implicat un autocar cu cetateni romani, elicopterul SMURD din Arad fiind pregatit sa intervina.
Ministerul de Interne a trimis personal si echipaje SMURD in sprijinul autoritatilor ungare. Astfel, la locul accidentului au fost trimise o ambulanta de terapie intensiva SMURD (UTIM) si doua ambulante de prim ajutor SMURD (tip B) din cadrul ISU Arad, precum si doua autospeciale pentru transport personal si victime multiple (ATPVM) si o ambulanta de terapie intensiva SMURD (UTIM) din cadrul ISU Timis.
Totodata, la acest moment, elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicala Arad este prealertat pentru a interveni, in cazul in care situatia o impune. De asemenea, ISU Arad a pregatit un post medical avansat (spital mobil), care poate fi trimis de urgenta in zona, in caz de nevoie.
La nivelul inspectoratelor pentru situatii de urgenta din judetele Arad si Timis sunt incheiate protocoale de colaborare cu serviciile de urgenta din Ungaria,
interventia comuna a structurilor din cele doua tari fiind realizata conform procedurilor operationale stabilite.
Actiunea salvatorilor este ingreunata avand in vedere conditiile meteorologice de ceata densa si vizibilitate redusa, precizeaza MAI.
Update 11.45 Eurolines: Niciunul din cei 17 pasageri ai autocarului inchiriat de firma Eurolines nu a fost ranit
Niciunul din cei 17 pasageri ai autocarului inchiriat de compania Eurolines Romania si care a fost implicat in accidentul din Ungaria nu a fost ranit, soferul aflat la volan fiind insa accidentat si transportat la spital, precizeaza reprezentantii companiei de transport.
"In dimineata zilei de 15 februarie 2017, in jurul orei 08:40, un autocar al companiei de transport Danvi Top Expeditii, inchiriat de compania Eurolines Romania, ce efectua cursa de linie regulata Hamburg-Bucuresti, a fost implicat intr-un accident rutier pe teritoriul Ungariei la o distanta de 2 km de Nadlac. In autocar se aflau 17 pasageri. In urma acestui incident, niciunul dintre pasageri nu a avut de suferit, doar soferul aflat la volan a fost accidentat si transportat la spital. Toti pasagerii au fost deja preluati de un autocar trimis de Eurolines Romania si se afla in drum catre destinatie", se arata intr-un comunicat de presa al Eurolines Romania, remis miercuri dimineata MEDIAFAX.
Compania de transport precizeaza ca accidentul ar fi fost provocat din cauza a doua microbuze care stationau nesemnalizat pe banda a doua de mers, in urma unui accident survenit anterior.
"Soferul autocarului, pe fondul vizibilitatii scazute si a conditiilor meteo nefavorabile, a incercat sa impiedice coliziunea cu cele doua microbuze, dar nu a reusit sa evite impactul", potrivit sursei citate.
Reprezentantii Eurolines Romania precizeaza ca se afla in legatura cu pasagerii si familiie acestora.
Potrivit directorului medical al Serviciului Judetean de Ambulanta Arad, Mircea Merea, numarul persoanelor decedate in accidentul de pe Autostrada paneuropeana, din Ungaria, a crescut, fiind patru persoane pentru care nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvate. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007030 (s)