News Flash:

Iohannis: "Bugetul este PROBLEMATIC SI RISCANT!"

14 Februarie 2017
980 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis4
Presedintele Klaus Iohannis a declarat astazi, dupa intalnirea cu premierul Sorin Grindeanu si ministrul Finantelor, Viorel Stefan, ca bugetului de stat pe anul 2017 este problematic si riscant si exista riscul sa se depaseasca deficitul de 3%. 
Presedintele Klaus Iohannis s-a aratat, marti, ingrijorat cu privire la bugetul pe 2017, pe care-l numeste ”problematic” si ”riscant”.
”Bugetul este mult problematic si risca. Se prevad venituri care dupa parerea mea sunt supraevaluate. Pe de alta parte, se prevad cheltuieli foarte mari. Exista riscul real sa se depaseasca deficitul de 3%. Nu putem sa nu vedem ca aici avem de-a face cu o suma extraordinar de mare la asa-numitele credite de angajament. E prevazuta suma de 54 de miliarde care va apasa asupra bugetelor din anii urmatori. Am transmis aceste lucruri Guverului, care are un punct de vedere propriu”, a declarat Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu premierul Sorin Grindeanu si cu ministrul Finantelor, Viorel Stefan.
Presedintele a mai anuntat ca in zilele urmatoare va aprofunda analiza acesor bugete alaturi de echipa sa. ”Vom avea in vedere si punctele prezentate de ministrul Finantelor. In ansamblu, trebuie sa recunosc ca sunt ingrijorat”, a afirmat acesta.
Plenul reunit al celor doua Camere a adoptat, martea trecuta, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 si proiectul Legii bugetului asigurarilor sociale, impotriva actelor votand PNL, USR si PMP.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007029 (s)