News Flash:

Tu stii de ce trebuie sa pui sare in apa cu care speli rufele? O sa-ti para rau ca nu ai stiut trucul acesta de mai demult! (VIDEO)

29 Mai 2017
6181 Vizualizari | 0 Comentarii
sare rufe
Tu stii de ce trebuie sa pui sare in apa cu care speli rufele?
O sa-ti para rau ca nu ai stiut trucul acesta de mai demult! Sarea este minunata pentru haine si asternuturi: scoate petele, mentine stralucirea culorilor, albeste si diminueaza efectul de ingalbenire a rufelor in timp… scoate pana si mirosul de mucegai. Tine cont de faptul ca nu poate fi folosita pentru hainele care trebuie curatate doar la spalatorie, asa cum este mentionat pe eticheta.
Sarea mentine prospetimea culorilor
Folosita frecvent la spalatul rufelor, sarea pastreaza vii culorile si previne decolorarea. Iata cum trebuie sa o folosesti:
Adauga jumatate de cescuta de sare in masina de spalat, printre rufele noi si colorate. Hainele nou cumparate nu-si vor mai pierde culoarea si nu le vor mai pata pe cele mai vechi, care au mai fost spalate.
Fierbe lenjeria sau prosoapele albe din bumbac, care s-au ingalbenit in timp, si adauga in apa o lingura de sare si un sfert de cescuta de praf de copt. Lasa rufele sa stea in aceasta solutie inca o ora, dupa ce le-ai dat in cateva clocote, apoi clateste-le in cateva ape. Scapa de petele de rugina, folosind o pasta din sare si otet. Aplica aceasta pasta pe rugina si las-o ca actioneze in aer liber, la soare. Apoi spala rufele, punand cateva lingurite de sare in masina de spalat. Vei scapa de pete, iar rufele vor fi mai albe.
SAREA TE AJUTA LA CALCATUL RUFELOR
DACA S-AU ADUNAT REZIDUURI ARSE PE TALPA FIERULUI DE CALCAT, PRESARA UN STRAT GROS DE SARE PE O COALA ALBA DE HARTIE, PORNESTE FIERUL DE CALCAT SI CALCA APASAT COALA. SAREA SE VA TOPI SI VA CURATA TREPTAT DEPUNERILE MARONII DE PE TALPA FIERULUI.
 Presara putina sare in apa cu care clatesti rufele, mai ales lenjeria care este mai greu de calcat. Sarea va actiona ca un balsam si te va ajuta sa calci mai usor materialele dificile.
Scoti mai usor petele dificile
Petele de sange: inmoaie haina patata cu sange intr-o solutie din apa si sare timp de o ora, apoi pune-o la fiert. Dupa ce a dat in clocot, asteapta sa se racoreasca apa si spala haina in mod obisnuit. Daca pata de sange este proaspata, presara imediat sare pe ea si o spal0o cu apa rece si sapun.
Petele de sos rosu si de grasime: presara imediat multa sare, daca te-ai patat cu sos sau cu grasime, apoi lasa haina la inmuiat in apa cu otet si amoniac. Dupa ce o speli in mod obisnuit cu detergent, petele vor disparea.
Petele de cerneala: freaca bine pata de cerneala cu sare fina, apoi lasa materialul la inmuiat peste noapte in lapte. A doua zi, o poti spala cu detergent lichid de rufe.
Petele de mucegai: amesteca sare cu zeama de lamaie pana obtii o pasta consistenta si freaca petele de mucegai de pe haine sau de pe cearsafuri cu aceasta solutie. Lasa rufele la soare sa se usuce, apoi spala-le la masina de spalat cu detergent obisnuit. sursa: andreilaslau.ro

Galerie Video


speli rufele mucegai fierbe lenjeria rufele albe sarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005369 (s)