News Flash:

Timisoara va avea un pod de Cartea Recordurilor. Vezi unde va fi construit

4 Mai 2014
872 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea mai mare construcţie de pet-uri din lume se va ridica la Timişoara. Este o construcţie pe care iniţiatorii proiectului vor să o vadă intrând direct în Cartea Recordurilor. Podul va fi instalat în zona restaurantului Flora. “cu.podu” este un proiect inițiat de EcoStuff Romania. Recordul precedent a fost stabilit în 2011 în Lituania și a constat într-un brad de Crăciun realizat din 42.000 de pet-uri.
Prin încercarea de a doborî actualul record mondial organizatorii își propun să atragă atenția asupra cantității enorme de ambalaje din plastic care ajung în apele din întreaga lume. Acest lucru este cauzat în principal de depozitările ilegale și necontrolate a deșeurilor în zonele inundabile și în albiile raurilor, în special pe cursurile superioare ale acestora. Aceste deșeuri sunt duse mai apoi de apă în timpul inundațiilor în aval ajungand să polueze aproape toate raurile și lacurile din Romania și din întreaga lume.
Construirea celui mai mare pod din pet-uri din lume presupune colectarea în prealabil a cel puțin 100.000 de pet-uri, proiectul dovedindu-se mai mare decat se credea inițial. Construcția va fi ridicată între 3 -5 iunie, urmand ca odată inaugurată, de Ziua Mondială a Mediului, să fie accesibilă pentru două săptămani. Organizarea proiectului implică multe direcții, de la arhitectură și design, la comunicare, foto, video și evenimente culturale, dar și construirea propriu-zisă.
Vă puteţi înscrie ca voluntar, atat pentru acţiunile conexe cat şi pentru colectarea de pet-uri.Puteţi ajuta organizatorii să adune cele 100.000 de pet-uri. Puteţi să le aduceţi curate, neturtite și cu dop, în fiecare zi, între orele 18.00 – 20.00, “La Căpițe”, vis-a-vis de Universitatea de Vest din Timisoara, începand de luni, 5 mai.
EcoStuff speră să implice cat mai mulți voluntari, organizații și companii. Organizatorii caută în acest moment o soluție sau un partener pentru realizarea structurii de rezistență a podului precum și una pentru iluminatul artistic al acestuia. Urmărește evoluția proiectului pe Facebook: http://ecostuff.ro/cu-podu. “cu.podu” este susținut pană în acest moment de Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Apele Romane Banat, Căpitănia Portului Timișoara și “La Căpițe”. Tion.ro

ecostuff romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0754 (s) | 34 queries | Mysql time :0.014030 (s)