News Flash:

Sute de angajati din sistemul sanitar au participat la greva de avertisment in Hunedoara

19 Octombrie 2016
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
greva sanatate
Peste 400 de asistente medicale, infirmiere si personal TESA din unitatile medicale cu paturi ale judetului Hunedoara au participat, miercuri, la greva de avertisment de doua ore organizata in sistemul sanitar de Federatia Sanitas. 
"Suntem nemultumiti pentru ca noile reglementari privind salarizarea au adancit inechitatile din sistemul sanitar. De exemplu, intre salariul unui asistent medical cu studii superioare de la Spitalul Judetean de Urgenta Deva si unul de la un spital municipal din judet s-a creat o diferenta de circa 1.100 de lei la salariu, fata de 200 de lei, cat era inainte", a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Uniunii Judetene Sanitas Hunedoara, Lucia Vintila. 
Potrivit acesteia, diferente mari exista si intre asistentii medicali cu studii superioare si cei cu studii normale, postliceale, dar si in cazul salariatilor din sectorul TESA. 
De asemenea, anumite sporuri nu pot fi acordate in unele spitale din cauza ca nu exista create compartimentele necesare. 
Liderul Sanitas Hunedoara a mai spus ca, pe timpul grevei de avertisment, nu au fost consemnate incidente deosebite. 
In ceea ce priveste continuarea protestelor, o decizie va fi luata dupa data de 26 octombrie, cand situatia salarizarii din sistemul sanitar va fi discutata la nivel national cu prilejul unei reuniuni ce va avea loc la Bucuresti. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005953 (s)