News Flash:

Sfaturi pentru detoxifierea ficatului

4 Mai 2014
878 Vizualizari | 0 Comentarii
Regimul alimentar în bolile de ficat este diferit, în funcţie de bolnav.

- Spre exemplu, regimul alimentar în ciroză este mult mai restrict decat regimul alimentar în hepatită cronică.

- Bolile de ficat care duc la gastrite/ ulcer, necesită regim alimentar suplimentar, deosebit,

Pentru prevenirea bolilor de ficat, în primul rand trebuie să avem:

o alimentaţie bogată în glucide (dulciuri, făinoase);

un consum moderat de grăsimi, în special animale;

proteine în cantitate normală;


consum limitat de sare;

Alimentele permise:

Ciorbe şi supe din carne de pui sau de vită,
 

Cartofi piure, copţi în ulei sau în unt,

Carne friptă: pui, vită, iepure de casă, curcan,

Mezeluri: şuncă de Praga, parizier slab condimentat,

Paste făinoase de orice fel,

Fructe crude sau coapte la cuptor, compoturi, sucuri naturale,

Condimente: pătrunjel, mărar, leuştean, dafin, etc.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017500 (s)