News Flash:

Risc de tsunami dupa un cutremur cu magnitudinea de 7,0 grade, in Noua Caledonie, Oceanul Pacific

20 Noiembrie 2017
900 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur31 3

Un cutremur submarin cu magnitudinea de 7,0 grade s-a produs in luni dimineata in vestul Oceanul Pacific, in largul arhipelagului francez Noua Caledonie, fiind emise alerte de tsunami in regiune, informeaza Institutul american de geofizica (USGS) si agentia de stiri Reuters.
Seismul a avut loc luni la ora locala 09.43 (00.43, ora Romaniei) in sud-vestul Oceanului Pacific, la o adancime de 10 kilometri.
 
Epicentrul a fost la 82 de kilometri est-nord-est de Tadine (Insula Mare, Arhipelagul Noua Caledonie), la 249 de kilometri est-nord-est de orasul Nouméa, capitala teritoriului francez Noua Caledonie si la aproximativ 1.200 de kilometri est de coastele Australiei.

 
Centrul de alerte tsunami din Oceanul Pacific a emis o avertizare privind riscul producerii unui val destructiv in zone de coasta aflate inclusiv la distante de pana la 300 de kilometri de epicentru.
 
Magnitudinea initiala a seismului produs la adancimea de 10 de kilometri a fost de 7,3 grade, revizuita ulterior la 7,0. Seimsul a fost precedat si succedat de mai multe cutremure, inclusiv cel putin doua cu o magnitudine de peste 6 grade, ambele produse cu doar cateva ore inainte de seismul de 7.0 grade.
 
Exista risc de tsunami inclusiv in Arhipelagul Vanuatu, aflat aproximativ 500 de kilometri departare. 
 
Centrul de alerte tsunami din Oceanul Pacific a avertizat ca valurile s-ar putea ridica cu pana la un metru peste nivelul normal in unele parti din Noua Caledonia, iar valuri mai mici sunt asteptate in Vanuatu.
 
Autoritatile din Vanuatu au recomandat populatiei din regiunea sudica sa plece din zonele de coasta si sa se refugieze pe teren mai inalt.
 
Agentia de protectie civila din Noua Caledonie anuntat ca nu s-a decis evacuarea imediata a populatiei.
 
Autoritatile din Australia, statul american Hawaii si Noua Zeelanda au transmis ca nu exista vreo amenintare privind un tsunami in cazul zonelor de coasta din aceste state. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006099 (s)