News Flash:

Reducerea CAS cu 5 la suta, prevazuta intr-un proiect PDL, respinsa de Camera Deputatilor

17 Iunie 2014
662 Vizualizari | 0 Comentarii
Camera Deputatilor a respins, luni, proiectul de lege al PDL care prevedea si reducerea CAS cu 5%, dupa ce reprezentantii PDL si PNL au sustinut ca astfel se vor crea mai multe locuri de munca, iar cei ai PSD au aratat ca este un proiect populist si nu este insotit de o analiza de impact.
Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu, fost ministru al Finantelor, a aratat ca proiectul contine masuri pentru crearea de locuri de munca, printre acestea si reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, iar, in schimb, propune taxarea cu 30% a veniturilor depistate de ANAF ca ar fi obtinute in urma evaziunii fiscale.
In replica, deputatul PSD Viorel Stefan a spus ca initiatorii vin cu masuri populiste in materie fiscala, iar proiectul nu este insotit de o fisa fiscala care sa analizeze impactul reducerii CAS, cum cere legea responsabilitatii fiscale.
Acest lucru a starnit protestele deputatilor PDL si PNL, care au aratat ca si premierul Victor Ponta a sustinut reducerea CAS cu 5 puncte procentuale.
”De ani de zile PNL a sustinut si cu PSD la Guvern reducerea CAS, pentru ca suntem consecventi, nu ca suntem populisti. Nu uitati ce ati promis”, a spus deputatul PNL Victor Paul Dobre.
”Cand vorbeste PSD de stabilitate si predictibilitate rad in hohote. Recordul de impredictibilitatea a fost atins in guvernarea dumneavoastra, in ultimii doi ani de guvernare PSD, au fost doua modificari de politica fiscala pe luna. Reducerea CAS este vitala”, a spus si deputatul PDL Andreea Paul.
Deputatii PDL au propus retrimiterea la comisie a acestui proiect, pentru a evita respingerea lui, insa aceasta propunere nu a fost acceptata, iar proiectul a fost respins cu 286 de voturi ”pentru” raportul de respingere, 33 de voturi ”impotriva” si 5 abtineri.
Camera Deputatilor este for decizional cu acest proiect.
Liderul PDL Vasile Blaga a fost intrebat, luni, despre faptul ca Guvernul intentioneaza sa trimita Parlamentului proiectul privind reducerea CAS, el raspunzand ca PDL a depus inca de anul trecut un proiect de lege de reducere a CAS cu 5 puncte procentuale si ca "problema este la Guvern".
"Va reamintesc ca PDL a depus inca de anul trecut un proiect de lege pentru reducera CAS cu 5 puncte procentuale la angajatori. Deci, noi suntem initiatorii unui astfel de proeict de lege si este in programul nostru electoral din alegerile generale din 2012. Problema este la Guvern", a afirmat Vasile Blaga.
Contributiile de asigurari sociale vor fi reduse la angajator cu cinci puncte procentuale, dar de la 1 octombrie, cu un impact bugetar de 850 milioane lei, fara majorarea deficitului bugetar, a anuntat premierul Victor Ponta, precizand insa ca masura nu are acordul FMI, ci este asumata de Guvern.
El a precizat ca masura va fi introdusa printr-un proiect de lege pe care Guvernul il va trimite in aceasta saptamana Parlamentului si reprezinta o decizie pe care Guvernul si-o asuma.
Intrebat insa daca reducerea CAS din octombrie are acordul FMI, premierul a raspuns ca nu exista nici acord, nici dezacord, deoarece Fondul solicita doar respectarea tintelor macroeconomice, iar cand au fost taiate salariile si pensiile nu a existat nici atunci un acord al Fondului.
El a asigurat ca impactul reducerii CAS din octombrie va fi acoperit strict din incasari bugetare. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018128 (s)