News Flash:

Rectificarea bugetara se discuta marti in CSAT, la aproape doua saptamani de la cererea Guvernului

4 Septembrie 2018
737 Vizualizari | 0 Comentarii
buget

Rectificarea bugetara se va discuta, marti la ora 13, in cadrul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii care are inscrisa pe ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018.
Presedintele Klaus Iohannis a decis convocarea CSAT pentru marti, ora 13, iar administratia prezidentiala a anuntat ca pe ordinea de zi sunt discutii legate de rectificarea bugetara. Asta la la o zi dupa ce Guvernul a cerut convocarea in regim de urgenta a sedintei CSAT in vederea avizarii rectificarii bugetare.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat ca va prezenta, marti, in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), o varianta diferita a rectificarii bugetare, cu alocari suplimentare pentru SIE, SPP si STS, dar care vor ramane pe minus la rectificare.

Ministerul Apararii si Ministerul Afacerilor Interne vor ramane cu aceleasi sume, precum cele prevazute in rectificarea prezentata la 3 august, conform precizarilor facute de ministrul Finantelor. In plus, la Serviciul Roman de Informatii ramane taierea de 113 milioane de lei.


La Administratia Prezidentiala a ramas diminuarea de peste 11 milioane lei a bugetului iar la Serviciul de Informatii Externe "per ansamblu, structura ramane cu un minus de 2,8 milioane de lei. La fel, Serviciul de Paza si Protectie are o modificare pozitiva, de plus 7,6 milioane lei, dar pe ansamblu ramane cu minus de 15 milioane lei. Ultima structura, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, a fost o influenta pozitiva de 2 milioane de lei la bunuri si servicii, in vederea derularii unor achizitii la fel in vederea preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene, dar pe ansamblu structura ramane cu un minus de 14,1 milioane lei”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

In 21 august, Secretariatul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii transmitea ca a initiat procedurile pentru emiterea unei hotarari a Consiliului referitoare la rectificarea bugetului de stat al acestor institutiilor cu acordul individual al membrilor Consiliului, notificand in acest sens si Ministerul Finantelor Publice.

Premierul Viorica Dancila a declarat in deschiderea sedintei de Guvern din 23 august ca Guvernul a cerut convocarea de urgenta a sedintei CSAT pentru a putea adopta rectificarea bugetara, deoarece ca presedintele Klaus Iohannis ”nu a gasit deschiderea sau poate nu a avut timp” sa faca acest lucru.

Rectificarea bugetara nu poate fi adoptata de Executiv fara avizul CSAT pentru bugetele institutiilor care au atributii in domeniul securitatii nationale.


rectificarea bugetara klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006148 (s)