News Flash:

Gabriela Firea, in scandal cu liderul PSD: Dragnea nu i-a raspuns Corinei Cretu la telefon toata vara/ Carmen Dan a fost prima pe lista lui sa fie prim-ministru. Nu au fost de acord colegii

3 Septembrie 2018
769 Vizualizari | 1 Comentarii
gabi firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, dupa sedinta Consiliului Executiv in care a cerut demisia lui Carmen Dan, ca a primit telefonul de la comisarul european Corina Cretu pentru ca aceasta incerca sa discute cu cineva din partid, dar Liviu Dragnea nu i-a raspuns. Gabriela Firea, a mai spus la o emisiune TV, ca, dupa schimbarea guvernului Tudose, Liviu Dragnea a vrut sa o propuna pe Carmen Dan pentru a prelua functia de premier, dar nu au fost de acord colegii din conducerea partidului.
"Corina Cretu m-a informat ca a discutat cu ceilalti comisari europeni si presedintele Juncker si au intrebat-o ce se intampla la Bucuresti, pentru ca pe 5 decembrie ar trebui sa inceapa pregatirirle pentru presedintia rotativa, toti sunt preocupati de securitate. Doamna Cretu a spus ca va transmite informatiile si ca crede sau spera sa se ia masuri. M-a sunat pentru ca pe parcursul verii Liviu Dragnea nu i-a raspuns la telefon. Nu ca e o coalitie a mea cu Corina Cretu", a declarat Gabriela Firea, duminica seara, la Romania TV.

Primarul Gabriela Firea a anuntat sambata, la Neptun, ca a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, dupa semnalele primite de la Bruxelles prin comisarul european Corina Cretu.

"Trebuie sa va explic contextul. Eu am luat cuvantul si le-am transmis colegilor mei faptul ca am vorbit ieri cu Corina Cretu, comisar european, care mi-a relatat o discutie cu domnul Juncker si colegii sai, faptul ca acestia si-au exprimat ingrijorarea fata de situatia politica din Romania si situatia din 10 august, faptul ca nu e apreciat de alte state europene, apreciind ca interventia jandarmilor a fost corecta paana la un punct in are avea loc apararea cladirii Guvernului. Nu au fost de acord ca manifestantii care nu au fost violenti au suportat gaze lacrimogene si erau de ajuns alte masuri mai blande. Practic extragerea celor care aruncau in jandarmi", a spus sambata Gabriela Firea, la iesirea din sedinta tensionata din PSD.
"Carmen Dan a fost prima pe lista lui Dragnea sa fie prim-ministru. Nu au fost de acord colegii"

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a reprosat lui Liviu Dragnea ca nu a luat nici macar cuvantul in timpul CExN al PSD, cand i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, moment in care a afirmat ca prima optiune a liderului PSD pentru inlocuitorul lui Mihai Tudose la Palatul Victoria a fost Carmen Dan.

”Cand am vazut ca dl presedinte nici macar la nivel de principii nu ia cuvantul, nu neaparat in apararea mea, ca era evident ca intre mine si dna ministru recomandata de domnia sa sa fie ministru - si chiar initial era era propusa, dupa ce a cazut guvernul Tudose, ca dna ministru sa fie prim-ministru, dar nu au fost de acord colegii nostri. A fost prima pe lista, prima pe lista dlui Dragnea, ca dna ministru de Interne sa fie prim-ministru...”, a spus Gabriela Firea la Romania TV.

Membrii Consiliului Executiv PSD au respins, la vot, sambata, cererea Gabrielei Firea de a o schimba pe Carmen Dan de la conducerea ministerului de Interne, ca urmare a masurilor luate in 10 august.

Potrivit unor surse din PSD, un singur vot a fost pentru propunerea Gabrielei Firea.

Vicepresedintele PSD Gabriela Firea i-a cerut, sambata, la sedinta CExN, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

Firea: Un coleg deputat a proferat cuvinte nedemne fata de oficianii europeni

Vicepresedintele PSD Gabriela Firea a declarat, duminica seara, intr-o emisiune TV, ca, in timpul sedintei CEx de sambata, de la Neptun, un deputat social democrat, care nu e membru al Comitetului Executiv a proferat ”cuvinte nedemne” fata de oficialii europeni si niciun coleg nu a luat atitudine.

Mediafax

 


carmen dan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006586 (s)