News Flash:

Rachete lansate din Fasia Gaza inspre Israel, dupa expirarea armistitiului

8 August 2014
691 Vizualizari | 0 Comentarii
Cel putin zece rachete au fost lansate vineri din Fasia Gaza inspre Israel la expirarea unui armistitiu de trei zile, in timp ce miscarile palestiniene au anuntat ca nu il vor prelungi, a declarat armata israeliana. Mii de palestinieni fugeau, vineri, din casele lor din estul orasului Gaza de teama unor noi atacuri.
Dupa aproape o luna de conflict extrem de sangeros - soldat cu moartea a aproximativ 1.600 de palestinieni -, Israelul si miscarea islamista palestiniana Hamas au convenit asupra unui armistitiu de 72 de ore pentru a lasa loc negocierilor indirecte sub egida Egiptului, la Cairo.
In absenta unui acord la aceste discutii care s-au blocat pe tema ridicarii blocadei pe care Israelul a impus-o Fasiei Gaza in 2006, miscarile palestiniene au anuntat ca incetarea focului nu mai este in vigoare, dar negocierile continua. 
"Miscarile palestiniene refuza prelungirea armistitiului, dar negocierile continua", a declarat pentru AFP Fawzi Barhoum, purtator de cuvant al Hamas in Gaza la 05.00 GMT (08.00 ora Romaniei), ora la care a expirat incetarea focului. 
La scurt timp dupa aceasta, amata israeliana a anuntat ca cel putin zece rachete au fost lansate din Fasia Gaza inspre Israel, dintre care doua asupra orasului Ashkelon, situat in apropierea enclavei palestiniene. Brigazile Al-Qods, aripa militara a Jihadului Islamic care participa la negocierile de la Cairo, a revendicat acest ultim tir.
Mii de palestinieni isi parasesc casele de teama unor atacuri israeliene
Mii de palestinieni fugeau, vineri, din casele lor din estul orasului Gaza de teama unor noi atacuri, in timp ce avioanele fara pilot israeliene survolau enclava palestiniana dupa expirarea armistitiului, relateaza AFP.
Niciun atac nu a avut loc deocamdata, dar armata israeliana, care a afirmat ca va replica fata de orice incident, a anuntat ca au fost lansate rachete din Gaza inspre teritoriul sau, in timp ce miscarile palestiniene au refuzat prelungirea armistitiului.

orasului gaza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025790 (s)