News Flash:

Prognoza meteo pentru vineri, sambata si duminica

27 Iulie 2017
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda 1
Meteorologii anunta instabilitate atmosferica si in urmatoarele zile. Sunt asteptate averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si grindina. Spre sfarsitul saptamanii vremea se va ameliora.


Joi, in jumatatea estica a tarii vremea se va mentine in general instabila si va deveni racoroasa. In cursul zilei in Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, precum si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, iar indeosebi spre seara si noaptea in Dobrogea, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si grindina. In aceste zone, in intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 20...25 l/mp si punctiform 40...50 l/mp. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza, cand pe arii restranse, indeosebi in zonele de deal si de munte, vor fi ploi de scurta durata. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 de grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 31 de grade in sudul Olteniei.


Vineri, vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor si se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, averse si posibil descarcari electrice, cu precadere in cursul zilei, local in zona de munte si pe arii mai restranse in nordul, centrul, estul si sud-estul teritoriului. Vantul va prezenta intensificari la munte, iar in prima parte a intervalului, temporar si in restul tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23 de grade in depresiunile intramontane si 32 de grade in sudul Olteniei.


Sambata, vremea va continua sa se incalzeasca, astfel incat in regiunile sud-vestice si sudice va deveni calduroasa, cu totul izolat caniculara in orele amiezii in Lunca Dunarii. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si ploi slabe de scurta durata, posibil insotite de descarcari electrice, dupa-amiaza, izolat, in special in zona de munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 25 si 35 de grade.


Duminica, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, izolat caniculara in orele amiezii in sud-vestul teritoriului, iar disconfortul termic va fi in crestere. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 27 si 35 de grade. (25...26 de grade in nordul si sudul litoralului si 36...37 de grade, izolat in sudul Banatului si sud-vestul Olteniei)

meteorologii joi vineri sambata duminica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005243 (s)