News Flash:

Primaria Timisoara, executata silit!

28 August 2015
1227 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria timis1
Scandal cu executare, joi, la sediul Primariei Timisoara. Firma care a avut inchiriat Strandul Termal vrea sa execute silit primaria dupa ce a castigat un proces prin care instanta a obligat municipalitatea sa-i plateasca despagubiri de aproape 3,5 milioane de euro. Intentiona sa le ia masinile, calculatoarele, mobilierul si alte bunuri celor de la primarie!
Reprezentantii firmei GPG Company s-au prezentat joi la Primaria Timisoara cu executorul judecatoresc. Ei sustin ca municipalitatea trebuie sa ii despagubeasca pentru investitiile pe care le-au facut in trecut la Strandul Termal, avand o sentinta in acest sens.
Reprezentantii firmei au facut lucrari acolo, dupa care autoritatile locale au decis sa majoreze chiria pe spatiul respectiv in urma cu cativa ani si sa scoata la licitatie strandul. Cu alte cuvinte, sa ii scoata afara din spatiul de pe Bulevardul Vasile Parvan,
Primarul Nicolae Robu stia ca urmeaza sa vina reprezentantii firmei si inca spera, in cursul diminetii, ca executarea sa nu se produca. Edilul a explicat ca povestea este una mai veche si ca nu s-a pus inca punct, oficialii primariei sperand sa scape de plata despagubirilor apeland la o cale extraordinara de atac.
UPDATE. Dupa ce au stat la discutii cu primarul cateva zeci de minute, reprezentantii firmei au explicat ca au decis sa le mai acorde o pasuire de doua luni celor de la Primaria Timisoara. Procedura de executarea nu a fost dusa la bun sfarsit, scrie tion.ro.
Oricum, intentia era de a se pune sechestru pe bunurile mobile ale municipalitatii.
„Executarea a fost suspendata pana in 13 mai. De atunci, creditorii tot au incercat sa aiba discutii cu primaria in vederea achitarii debitelor, n-au ajuns la niciun fel de concluzie benefica lor. In final s-a ajuns la aceasta intalnire prin care creditorii de fapt au vrut sa incerce o executare silita, dar nu au vrut sa o materializeze pana la capat, ci sa aiba o discutie cu domnul primar, sa vada in ce conditii li se vor achita debitele. Sunt doua sentinte, respectiv la Tribunal si Curtea de Apel, care le-au dat dreptate reclamantilor, si este o hotarare la Inalta Curte care suspenda executarea pana in 13 mai, dar 13 mai a trecut de mult… A fost suspendata in calea de atac. Sentinta este executorie de la Tribunal, este pe Codul vechi. Va deveni irevocabila la Inalta Curte. Dansii au hotarat sa le dea un nou termen, sa nu afecteze bunul mers al orasului printr-un sechestru instituit asupra bunurilor mobile. Ca asta a fost intentia lor – sechestru pe masini, pe mobilier, pe calculatoare, bunurile pe care le are primaria”, a declarat, in urma intalnirii, executorul judecatoresc Cristian Jurchescu.

primariei timisoara strandul termal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1425 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005298 (s)