News Flash:

Ai centrala termica acasa? Trebuie neaparat sa citesti asta

25 August 2015
1356 Vizualizari | 0 Comentarii
centrala
De luna viitoare, cei care vor sa isi monteze centrale termice de apartament sunt obligati sa-si cumpere centrale "in condensatie" (adica gazele se racesc si vaporii de apa condenseaza) pe motiv ca sunt mai eficiente.

Masura a fost luata preventiv din cauza faptului ca cele vechi au un mare defect: "Arunca pe cos gazele arse inca foarte fierbinti", spun specialistii. Directiva europeana intra in vigoare din luna septembrie, iar producatorii si comerciantii ii asigura pe oameni ca nu sunt obligati sa-si inlocuiasca centralele pe care le au deja in apartament.

Centralele in condensatie forteaza gazele arse sa treaca prin alt schimbator de caldura, unde preincalzesc apa ce merge catre arzatorul principal. Romanii vor scoate mai multi bani din buzunare pentru aceste centrale, caci costurile lor pleaca de la peste 3000 de lei.

Reprezentantii Asociatiei Nationale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare atrag atentia ca odata cu directiva europeana se va introduce si taxa pe cos ,astfel ca oamenii vor fi obligati sa-si monteze cosuri de inox deasupra blocului si nu in bucataria altui locatar.

gazele arse directiva europeana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004748 (s)