News Flash:

Ponta nu demisioneaza si va contesta ordonanta procurorului

7 Iunie 2015
1162 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta la guvern
Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a anuntat ca nu demisioneaza si ca nu intentioneaza sa se lupte cu justitia, dar ca va contesta ordonanta procurorului si isi va pleda nevinovatia, apreciind si ca procurorii au reactionat la evenimente politice.
Intr-o declaratie de presa sustinuta duminica, dupa sedinta liderilor coalitiei, premierul Ponta a afirmat ca Guvernul poate fi schimbat doar de catre Parlament, eventual la dezbaterea, saptamana viitoare, a motiunii de cenzura depusa vineri de PNL, sau prin alegeri, dar nu si la solicitarea unui procuror al DNA, deoarece altfel se poate vorbi de o "lovitura de stat", si a apreciat ca nu exista la acest moment o criza politica.
El a precizat ca, marti sau miercuri, se va prezenta in fata procurorului pentru a-si sustine cu date nevinovatia.
Premierul a declarat, dupa sedinta, ca este dator sa ofere o serie de explicatii romanilor, parlamentarilor si celor care au votat in decembrie.
Ponta a declarat ca are incredere in Justitie, dar se considera nevinovat. El va merge in fata procurorilor de cate ori este solicitat.
Premierul a spus ca va contesta acuzatiile.
El a declarat ca nu se considera o victima, amintind de cazul Rarinca.
Premierul a spus ca Justitia nu inseamna incercarea de eliminare a liderilor politici.
Ponta spune ca a fost mereu un om puternic si nu se considera o victima. El vrea sa isi demonstreze vinovatia si sa contribuie la realizarea unui sistem care sa nu mai permita abuzuri.
Guvernul trebuie investit si demis doar prin metodele democratice cunoscute. Ponta spune ca nu vrea sa faca justitie la televizor.
Ponta arata ca in 2007-2008 nu detinea functii in stat, iar PSD era in opozitie. Acuzatiile au fost formulate de Monica Macovei in 2009.
Premierul spune ca nu a fost niciodata asociat in cabinetul de avocatura al lui Sova.
Ponta spune ca presa a scris despre 17 acuzatii de fals. Este vorba despre 17 facturi care s-au platit prin banca. Controalele facute au dovedit ca s-a procedat perfect legal. 
In privinta acuzatiei de complicitate la evaziune a lui Sova, premierul declara ca nu a avut legatur cu activitatea contabila a cabinetului fostului ministru. ANAF, condus de Blejnar, a anuntat ca nu e vorba de evaziune.
Privind acuzatia ca a primit bani de la Sova, premierul a spus ca are doua contracte din 2006, iar apartamentele au costat peste 100.000 de euro fiecare.
Premierul a spus ca va merge in fata procurorului pentru a contesta ordonanta si va prezenta documentele mentionate atuni cand va fi chemat.
Ponta spune ca un premier care este acuzat ca a incalcat legea nu poate continua. El arata ca aducerea acuzatiilor in acest moment are ca scop daramarea Guvernului si schimbarea majoritatii.
Premierul sustine ca Parlamentul si Guvernul trebuie, probabil, eliminate din mecanismul de luare a deciziilor, altfel se declanseaza urmarirea penala.
Ponta spune ca Iohannis a candidat desi a fost trimis in judecata. El a repins apelul lui Traian Basescu care i-a solicitat demisia. Ponta a declarat ca Atanasiu e in conflict de interese pentru ca a semnat contractele lui Sova si ale Alinei Gorghiu. 
"Demisia ar fi cel mai simplu lucru pentru mine si familia mea", a declarat premierul. Schimbarea Guvernului si a majoritatii parlamentare prin decizia unui procuror reprezinta o perspectiva ingrozitoare la care Ponta nu vrea sa fie partas.

Guvernul isi face datoria si nu a facut nimic gresit. 
Daca motiunea este respinsa, Guvernul trebuie sa duca mai departe proiectele importante, legate de legea electorala, codul fiscal, masterplanul pe transport. 
Premierul spune ca este pregatit sa colaboreze cu partidele si cu presedintele.
Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006889 (s)