News Flash:

Presedintele Iohannis ii cere DEMISIA premierului Ponta

5 Iunie 2015
1112 Vizualizari | 0 Comentarii
Klaus Iohannis1
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul Victor Ponta este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunand ca, in opinia sa, este o ”situatie imposibila” pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.

Declaratiile presedintelui Iohannis:
Primul ministru este invinuit de fapte penale. Dupa parerea mea este o situatie imposibila pentru Romania. Pe de alta parte, pentru Romania cel mai rau lucru este o criza politica. Avand in vedere toate acestea, solicit demisia primului ministru Victor Ponta.
Presedintele Klaus Iohannis l-a chemat pe premierul Victor Ponta la Palatul Cotroceni pentru a-i cere sa demisioneze, in caz contrar intentionand sa il suspende din functie, au declarat anterior agentiei MEDIAFAX surse oficiale.
Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat, anunta DNA.
In ianuarie anul trecut, in contextul informatiilor aparute cum ca in raportul trimis de Inspectia Judiciara catre Consiliul Superior al Magistraturii se arata ca este cercetat de DNA pentru afacerile de la CE Rovinari si Turceni in care este verificat si Sova, Ponta spunea presei: "E normal. Ce om nu e cercetat? Dar eu ma duc maine, daca ma cheama, ma duc. Dar stiti de un asemenea dosar? Eu nu am fost informat, aflu de la dumneavoastra, dar nu m-ar mira. Dar cum as putea sa nu am si eu dosar la DNA? Pana la urma, ar fi anormal. Pentru niste contracte semnate de firma dumneavostra de avocatura complexului energetic Turceni... Asta e o tampenie".
De asemenea, in luna martie a acestui an, in contextul anchetarii cumnatului sau, Ponta afirma, intr-o emisiune televizata, ca va demisiona din postul de prim-ministru daca in cazul lui va fi inceputa in vreun dosar urmarirea penala, precizand insa ca spera ca, in 2015, guvernele nu sunt schimbate cu mijloace judiciare.
"Daca se face un dosar in care fata de mine se incepe urmarirea penala, nu am cum sa raman in functia de prim-ministru, sa stau in fiecare dimineata sa dau explicatii cum e cu dosarul. Dar eu sper ca, in 2015, nu se schimba guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, ca nu se va intampla", spunea Ponta.
Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat, anunta DNA. 

victor ponta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006132 (s)