News Flash:

PERCHEZITIILE la Ministerul Sanatatii - OLAF: Am descoperit posibile acte de coruptie si frauda la achizitii de aparatura din fonduri UE

17 Iunie 2014
552 Vizualizari | 0 Comentarii
OLAF a descoperit posibile acte de coruptie si frauda la achizitia de aparatura medicala din fonduri UE si a transmis informatiile catre autoritatile romane, a precizat, pentru MEDIAFAX, biroul de presa al institutiei, raspunzand unei intrebari privind perchezitiile facute luni de DNA.
"Oficiul European de Lupta Antifrauda a descoperit posibile acte de coruptie si frauda la contracte privind furnizarea de aparatura medicala finantate prin fonduri UE", a declarat biroul de presa al institutiei.
OLAF a transmis "informatiile valoroase obtinute in cadrul investigatiei sale administrative" autoritatilor romane competente care au efectuat astazi perchezitii, dupa cum a anuntat DNA", a mai precizat biroul de presa, subliniind ca, din motive de confidentialitate, Oficiul european nu poate oferi informatii detaliate despre ancheta.
Totodata, OLAF informeaza ca a avut "o cooperare foarte fructuoasa cu DNA si DLAF in acest caz".
Procurorii DNA verifica la Ministerul Sanatatii achizitia de aparatura printr-un program derulat cu Banca Mondiala, din perioada 2007-2008, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, reprezentantii MS.
Potrivit surselor citate, anchetatorii verifica documentele din contracte care vizeaza achizitia de aparatura, din perioada 2007-2008, facuta printr-un program derulat cu Banca Mondiala.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fac, luni, perchezitii la 20 de adrese din Bucuresti, printre care si la spitale, intr-un dosar privind fapte de coruptie care ar fi fost savarsite de functionari publici, in cadrul unor proceduri de achizitie, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri externe.
DNA face cercetari in aceasta cauza pentru "suspiciunea savarsirii, in perioada 2008-2011, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, de catre functionari publici, in cadrul unor proceduri de achizitie, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri externe", se arata intr-un comunicat de presa al DNA.
"In acest moment, in cauza se efectueaza urmarirea penala prin raportare strict la fapte, nefiind inceputa urmarirea penala fata de vreo persoana", a precizat DNA.
Procurorii DNA fac perchezitii la Ministerul Sanatatii, Spitalul Cantacuzino si Asociatia de Neonatologie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Potrivit surselor citate, perchezitiile in acest dosar vizeaza si achizitii pentru programul de neonatologie.
Procurorii beneficiaza de sprijin din partea Oficiului de Lupta Antifrauda (OLAF) din cadrul Comisiei Europene, DLAF, precum si de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1069 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029889 (s)