News Flash:

Patriarhul Daniel, cetatean de onoare al judetului Timis

29 Decembrie 2014
1275 Vizualizari | 0 Comentarii
patriarhul daniel
Patriarhul Romaniei, Preafericitul Daniel, a primit, duminica, titlul de cetatean de onoare al judetului Timis. Si noul mitropolit al Banatului, Ioan Selejan, a primit, in acelasi cadru, Leul Judetului Timis.
Titlul ce cetatean de onoare al judetului Timis i-a fost acordat Patriarhului Romaniei la Hotel Timisoara, acolo unde a avut loc si masa festiva de dupa intronizarea noului mitropolit al Banatului. Au fost prezenti consilierii judeteni, care au decis in unanimitate acordarea acestui titlu, dar si alte oficialitati de la nivel central.
„Va asiguram ca vom fi alaturi de patriarhie si de mitropolia noastra”, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.
Patriarhul Daniel a spus ca nu putea accepta acest titlu in perioada de doliu de dupa mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu, asa ca a ales sa-l primeasca la intronizarea noului mitropolit Ioan Selejan, scrie tion.ro.
„Suntem bucurosi ca judetul Timis avanseaza in multe privinte si este o punte de legatura intre Romania si Europa occidentala. Acum, dupa intronizarea mitropolitului, putem accepta aceasta frumoasa si nobila distinctie. Impreuna, biserica si autoritatile locale, ajutate de cele centrale, sa aducem bucurie oamenilor”, a spus Patriarhul Romaniei la Timisoara.
Mitropolitul Banatului Ioan Selejan a primit Leul Judetului Timis in acelasi cadru si a spus ca, peste ceva timp, in loc de Consiliul Judetean Timis si-ar dori sa scrie Consiliul de Onoare al Judetului Timis, pentru ca aici se fac si se vor face lucruri de onoare.
Titlul de „cetatean de onoare al judetului Timis” a fost conferit Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, „pentru merite deosebite in promovarea intereselor si imaginii Judetului Timis cat si a activitatii ecumenice desfasurate atat in tara cat si in strainatate”.
Patriarhul a primit un colan din argint 925, de aproximativ 200 de grame, aurit la 3 microni. Mai mult, CJ Timis doreste sa achizitioneze 20 de
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004958 (s)