News Flash:

Obiceiuri despre care nu stiai ca iti scurteaza viata

24 Iunie 2017
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
plans stres
Obiceiurile care iti scad speranta de viata apar zilnic. In fiecare zi poti face activitati care in loc sa-ti prelungeasca viata, te "ajuta" sa imbatranesti mai repede. Am descoperit pe Elite Daily ce sa nu faci ca sa fii tanara (fie si-n suflet) cat mai mult timp!

Cele mai mici decizii pe care le luam in fiecare zi au consecinte asupra starii noastre de bine. Insa de multe ori anumite obiceiuri nesanatoase devin rutina. Prinsi in activitatile cotidiene, uitam sa ne gandim la ceea ce facem. Uitam sa (ne) pretuim. Iata care sunt obiceiurile care iti scad speranta de viata!


Iti petreci timp in exces pe retelele de socializare
Daca verificatul feed-ului de Facebook e primul lucru pe care il faci dimineata, cand te trezesti, te anuntam ca acesta este unul dintre obiceiurile care iti scad speranta de viata. Te interseaza mai intai sa vezi tot ce a facut X sau Y? Nu e bine deloc!


Ce poti sa faci: Opreste alarma, da-te jos din pat si fa stretching. Astfel reduci tensiunea musculara si cresti nivelul de energie. Consuma un mic-dejun cu proteine si ajuta-ti metabolismul sa se accelereze. Rutina de dimineata iti poate schimba intreaga zi!

Descopera doua obiceiuri nesanatoase la care trebuie sa renunti pentru a-ti imbunatati semnificativ sanatatea


Te ingrijorezi degeaba
Incearca sa scapi de nevoia excesiva de control. Nu totul trebuie sa fie perfect. Lasa viata sa se intample, fara sa fii preocupata de viitorul pe care nu-l poti controla tu. Anxietatea legata de viitor sau de lucurile ce nu tin de tine este unul dintre obiceiurile care iti scad speranta de viata.


Ce poti sa faci: Accepta ca viata se intampla pe etape. Si ca nimic nu e permanent. Si fericirea, dar si clipele grele vor trece.


Te-ai plafonat?
Esti genul de persoana care comanda mereu acelasi fel de mancare la acelasi restaurant? Pana si acesta este unul dintre obiceiurile care iti scad speranta de viata pentru ca se leaga de faptul ca nu vrei sa explorezi. Sa incerci ceva nou. Bati pasul pe loc.


Ce e de facut: Iesi din bula ta de confort si exploreaza lumea! Incearca yoga, mergi pe munte, fa cursuri de actorie, de ce nu?


Orice alegere - cat e ea de mica - iti va construi pespectiva pe care o ai asupra vietii. Vei descoperi noi pasiuni si noi scopuri in viata. Sunt atatea dimensiuni!


Esti neglijenta
N-ai chef sa-ti intinzi parul, il prinzi repede intr-o coada neglijenta. N-ai chef sa mergi la sala de cum te trezesti, arunci ceva pe tine si pleci la metrou!


Ce e de facut: O astfel de rutina te ajuta sa uiti ca traiesti. Alege sa arati bine si sa te imbraci bine! Pana la urma ziua are tot 24 de ore, dar poti gasi mereu o clipa pentru tine!


Alegi sa te uiti la seriale si filme in loc sa mergi la sala.
Okay, avem Netflix! Si te uiti la seriale la cum altii isi traiesc viata. Episod dupa episod. Unul dupa altul. Da, e minunat sa te cuibaresti in pat cu un pahar de vin rosu si cu laptopul in poala, dar o ora de sport are atatea beneficii asupra coprului si mintii!


Ce sa faci sa scapi de unul dintre obiceiurile care iti scad speranta de viata? Traiesti-ti viata sa-ti fie bine si incearca sa te abtii sa termini un sezon intr-o seara. Personajele vor fi tot acolo! Incearca sa faci un program, un obicei de a te rasplati in fiecare seara, dupa sala, cu cateva episoade! Vei vedea ca te simti altfel!


Cedezi tentatiilor alimentare si nu numai
Vrei sa slabesti cateva kilograme. Vrei sa economisesti bani pentru o pereche de cizme. Vrei sa iei un curs cu calificativ mare. Fiecare ne setam mici scopuri zilnice, saptamanale, lunare.


Dar de cate ori reusim sa trecem peste obstacole si limite pe care ni le impunem? Iubi tocmai a comandat o pizza, si ce daca vrei sa slabesti? Cine te iubeste, te iubeste si-asa! Pofte si lucruri ce iti distrag atentia vor fi peste tot. Nu te lasa prada unuia dintre obiceiurile care iti scad speranta de viata!


Ce e de facut: exerseaza auto-controlul ca sa-ti vina mai putin sa controlezi lucruri ce nu tin de tine! Vizualizeaza, constientizeza ce te opreste sa-ti atingi telurile. De fiecare data reusesti sa faci ce ti-ai propus, felicita-te! De fiecare data cand esuezi - pentru ca esti om! - nu te pedepsi. Ia-o de la capat!

Esti concentrata pe implinirea si fericirea celor din jur, nu a ta
George Bernard Shaw a scris: «Viata nu este despre a te regasi. Ci despre a te crea». Si da, oamenii nu sunt trasi la xerox. Nu este un drum anume pe care trebuie sa-l urmezi, fie ca-ti place sau nu. Nu te limita.


Largeste-ti orizonturile.
Nu te interseaza ce-ar fi vrut mama ta sa devii. Sau ce facultate ar vrea tatal tau sa faci. Ori poate ce ii aduce fericire sotului tau. Gandeste-te la propria implinire si cei de langa tine vor fi fericiti cu si pentru tine.


Ce e de facut: daca este vreun aspect din viata ta cu care nu esti multumita, fa pasii pentru a schimba asta. Nu ramane pe loc. Nu considera ca asta este. Schimbarea iti apartine. Actioneaza! Lupta mereu pentru tine! Tu iti dai ce ai nevoie. Ai nevoie doar de tine sa fii fericita!


Daca ai descoperit si tu ca faci obiceiurile care iti scad speranta de viata nu te panica! Timpul nu etse niciodata pierdut. Incepe sa-ti schimbi viata chiar acum. Pas cu pas!


obiceiuri nesanatoase te-ai plafonat esti neglijenta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006130 (s)