News Flash:

O companie puternica din Cehia investeste 15 milioane euro in parcul logistic Cefin Arad

24 Aprilie 2015
645 Vizualizari | 0 Comentarii
Compania ceha CTP, care va achizitiona parcul logistic Cefin Arad, aflat in lichidare, va investi pana la 15 milioane de euro in acest an, acesta urmand sa se numeasca CTPark Arad.
Managerii dezvoltatorului ceh CTP au anuntat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Arad, ca sunt in proceduri de achizitie a parcului logistic construit de grupul italian Cefin, parc aflat la marginea orasului, langa autostrada pan-europeana A1 si langa DN 69 Arad-Timisoara.
Parcul logistic care va intra in portofoliul cehilor se va numit CTPark Arad si are o suprafata de 93.000 de metri patrati, din care 43.000 sunt inchiriabili.
Directorul general al CTP, Remon Vos, a declarat ca procedurile de achizitie vor fi incheiate in acest an, iar parcul va beneficia de imbunatatiri fata de forma actuala, urmand sa se faca amenajari noi.
Conform lui Vos, investitia de la Arad va ajunge la 15 milioane de euro in acest an, in planuri fiind si achizitia de noi terenuri in zona.
CTPark va oferi unitati disponibile de la 1.000 de metri patrati, cu posibilitatea de extindere. Parcul este adecvat in special companiilor de productie si logistica, cu precadere celor care cauta solutii de tip plug & play (conectare si folosire). Printre actualii chiriasi ai parcului se afla Gebruder Weiss, Schenker si Gefco.
Conform lui Vos, compania se va extinde in Romania, investitiile planificate ridicandu-se la suma de 100 de milioane de euro.
"Romania este o piata importanta de crestere pentru CTP si credem ca este momentul potrivit pentru a extinde reteaua CTPark in regiune", a declarat Remon Vos.
Cehii spun ca au ales Arad pentru planurile de investitii deoarece "este cel mai important punct de legatura pentru transportul rutier si feroviar trans-european din vestul Romaniei", dar si pentru terminalul de marfuri existent la aeroportul local. De asemenea, investitorii spun ca un avantaj al zonei este cresterea continua a industriei, sustinuta de costurile atractive ale fortei de munca.
Parcul industrial din Arad, construit in anul 2011 de grupul italian Cefin la Arad, a fost scos la vanzare anul trecut prin negociere directa de catre administratorul judiciar al dezvoltatorului, care a intrat in insolventa pentru datorii de 114 milioane lei (26 mil.euro), majoritatea catre Volksbank.
Administratorul judiciar, firma BDO Business Restructuring, vindea cele 8 module ale parcului industrial, cu o suprafata totala de 44.400 metri patrati plus 2.600 de metri patrati spatii de birouri, precum si o cladire de trei etaje nefinalizata si o platforma betonata cu destinatia parcare si cale de acces, in suprafata de 27.400 metri patrati.
CTP este al patrulea cel mai mare dezvoltator industrial din Europa si considera Romania ca "urmatoarea piata cheie pentru extinderea la nivel mondial". Detalii pe Mediafax.ro

ctpark arad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1060 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040615 (s)