News Flash:

TVA pentru carti va fi redusa de la 9% la 5%, de la 1 ianuarie 2016

23 Aprilie 2015
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
Taxa pe valoare adaugata (TVA) pentru carti va fi redusa de la 9% la 5%, masura urmand sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016, a anuntat, joi, ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, care va depune in acest sens, la Camera Deputatilor, un amendament la noul Cod Fiscal.
Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, in urma unor discutii cu premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Eugen Teodorescu, pe de o parte, si ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, de cealalta parte, s-a stabilit ca TVA la carti sa fie redusa la 5%.
In acest sens, ministrul Culturii urmeaza sa depuna la Camera Deputatilor un amendament la proiectul noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru carti sa fie redusa de la 9% la 5%, Romania devenind astfel una dintre tarile cu cea mai scazuta taxa pe valoare adaugata pe acest segment din Europa.
Masura scaderii TVA de la 9% la 5% ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016, odata cu noul Cod Fiscal, care prevede, printre altele, reducerea TVA generala la 20%, dar si alte masuri de relaxare fiscala.
Reducerea TVA la carte de la 9% la 5% nu constituie o pierdere palpabila pentru buget si ajuta, totodata, editurile sa sustina un pret de vanzare accesibil, se arata in comunicatul citat.
Pe 25 martie, proiectul de lege privind noul Cod Fiscal a fost aprobat de Guvern si a fost transmis Senatului. In prezent, acesta se afla in dezbatere in comisiile de specialitate ale forului legislativ, urmand sa fie supus votului senatorilor si trimis Camerei Deputatilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006314 (s)