News Flash:

Nimeni nu stia asta! Mustarul combate rapid o problema de sanatate cu care ne confruntam adesea

25 Noiembrie 2015
1451 Vizualizari | 0 Comentarii
mustar
Mustarul contine un nivel ridicat de vitamina B3, cunoscuta pentru proprietatile sale care reduc nivelul colesterolului si regleaza fluxul sangelui. Timp de secole, uleiul de mustar a stimulat cresterea parului. Chiar daca are multe vitamine si minerale, continutul de beta caroten este cel care face diferenta. In procesul de fabricatie al acestui ulei, beta carotenul este convertit in vitamina A, ceea ce face parul sa creasca mai repede.



Mustarul reduce simptomele constipatiei, datorita unei substante numita mucilagiu. Fiind bogat in fibre, mustarul creste productia de saliva, ceea ce duce la o digestie mai buna. Tot mustarul te poate ajuta sa lupti impotriva unor infectii de piele deoarece boabele sale contin sulf. Sulful ofera boabelor de mustar proprietati antibacteriene.



Cu ce se consuma mustarul



Atunci cand te gandesti la preparate care pot fi consumate cu mustar, primele doua optiuni sunt cu siguranta micii si hot dogs. In realitate, mustarul poate fi consumat si cu prepare mai sofisticate.



Mustarul ofera o savoare deosebita clasicilor cartofi. Daca faci un piure, adauga o lingura de mustar pentru un plus de aroma.



Mustarul se poate folosi la preparea anumitor fripturi, cum este cea de porc, creand o glazura delicioasa. Daca te tenteaza sa consumi peste sau carne marinata, adauga putin mustar in amestecul tau.



Ouale fierte tari sunt si mai gustoase daca pui peste ele niste mustar.



Sosul pentru gratar trebui sa contina mustar. El se mai potriveste si in cazul legumelor preparate la abur sau pe gratar, mai ales in combinatie cu mazare sau morcovi.



Tocanitele devin si ele mai delicioase atunci cand adaugi o lingura de mustar.



Tipuri de mustar



Desi exista foarte multe retete si soiuri diferite de mustar, vom mentiona 5 care sunt cele mai des intalnite si consumate:



Mustarul american - se face din boabe de mustar galbene, sare, zahar si otet.



Mustarul german - este dulce si se prepara din boabe albe si maro, combinate cu otet si diverse ierburi.



Mustarul Colman - se realizeaza combinand diverse boabe de mustar inchise la culoare.



Mustarul Dijon - este cunoscut datorita iutelii sale.



Mustarul iute - se face din boabe inchise la culoare care sunt mult mai aromate comparativ cu boabele galbene

mustarul saliva digestie antibacteriene ouale tocanitele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 37 queries | Mysql time :0.043690 (s)