News Flash:

Ministerul Sanatatii: Angajatorii sa reduca activitatile in aer liber in zilele caniculare

13 August 2014
636 Vizualizari | 0 Comentarii
Angajatorii trebuie sa reduca activitatile in aer liber in zilele caniculare, sa le asigure salariatilor cate doi-patru litri de apa de baut pe zi si echipament de protectie, precum si sa alterneze perioadele de lucru cu cele de repaus in locuri umbrite, atentioneaza Ministerul Sanatatii.
In conditiile in care miercuri si joi sunt anuntate, in toata tara, temperaturi care pot ajunge pana la 38 de grade si disconfort termic, Ministerul Sanatatii recomanda tuturor agentilor economici sa isi readapteze programul de lucru, astfel incat sa protejeze sanatatea angajatilor.
Sectoarele de activitate economica vizate sunt cele in care salariatii lucreaza in aer liber, respectiv constructii, agricultura, activitati portuare, autostrazi, sau acolo unde este vorba despre aglomerari sau spatii inchise, asa cum este cazul industriei textile, a industriei metalurgice sau al brutariilor.
"Pentru protectia persoanelor incadrate in munca si ameliorarea conditiilor de munca, este recomandat ca angajatorii sa reduca intensitatea si ritmul activitatii fizice in zilele cu temperaturi inalte. De asemenea, este bine sa asigure ventilatia la locurile de munca si sa se permita alternarea efortului dinamic cu cel static, precum si a perioadelor de lucru cu perioadele de repaus in locuri umbrite", arata Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa. Mediafax.ro

ministerul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1376 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047397 (s)