News Flash:

Ministerul Educatiei blocheaza construirea celei mai mari parcari din Timisoara, sustine primarul Robu

15 Octombrie 2017
876 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu presedinte unic al pnl timis 18542682
Primarul Nicolae Robu a declarat vineri că municipalitatea nu poate construi parcarea supraterană cu 1.200 de locuri, într-o zonă ultracentrală a municipiului, deoarece Ministerul Educaţiei a blocat un transfer de terenuri. 

Potrivit lui Robu, în urmă cu o săptămână, acelaşi minister a respins solicitarea municipalităţii timişorene de a i se oferi un spaţiu într-un fost liceu, depopulat acum, unde Serviciul de Ambulanţă Timişoara voia să-şi amenajeze un al doilea punct de lucru, pentru a putea deservi mai rapid urgenţele populaţiei. 

''Solicitarea noastră de a se aproba schimbarea de destinaţie a Liceului CFR a fost transmisă conducerii Inspectoratului Şcolar Timiş (...) iar Ministerul Educaţiei a decis să se respingă solicitarea noastră, întrucât pe raza municipiului spaţiile destinate activităţilor instructiv-educative sunt insuficiente'', a afirmat Nicolae Robu. 

El a adăugat că ministerul a invocat faptul că elevii unei şcoli generale, aflată în capătul opus al oraşului faţă de Liceul CFR, sunt nevoiţi să vină la şcoală şi după-amiaza, deşi ar putea învăţa în acest spaţiu. 

''Păi, ce facem? Ducem copiii dintr-un capăt al oraşului în celălalt? Oamenii aceştia gândesc ceea ce spun sau ei chiar nu înţeleg că noi avem spaţii libere la periferie, unde nu există interes pentru părinţi să-şi dea copiii? Degeaba avem spaţii şcolare libere acolo, fiindcă pentru învăţământ ele nu vor fi folosite. Se preferă să se meargă în două schimburi la şcolile bine cotate din zonele centrale, decât la periferie. Este o realitate'', a explicat Nicolae Robu. 

El a subliniat că soluţiile practicate de municipalitatea timişoreană pentru a crea noi săli de clase vizează construirea a noi corpuri de clădire în campusul şcolar existent. 

Primarul Nicolae Robu a adăugat că după o astfel de atitudine refractară a Ministerului Educaţiei ar trebui ca şi primăria timişoreană să reacţioneze la fel faţă de nevoile ministerului în oraş, dar nu va face, pentru că este ''un om responsabil''. 

''Aceşti oameni nu merită să le rezolvi problemele. Ei de fapt te boicotează, ca atitudine politică, evident. Să-şi caute spaţiu pentru inspectoratul şcolar, pentru că vom reveni asupra deciziei de a le da spaţiul promis. (...). Dar nu vom face asta, pentru că sunt un om responsabil, deşi ar merita răsplata cu aceeaşi monedă'', a spus Nicolae Robu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006055 (s)