News Flash:

Mihai Covaliu, primul candidat inscris in alegerile pentru functia de presedinte al COSR

12 Octombrie 2016
968 Vizualizari | 0 Comentarii
covaliu
Presedintele Federatiei Romane de Scrima, Mihai Covaliu, a devenit, miercuri, primul candidat care s-a inscris in alegerile pentru functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, programate pe 15 noiembrie, intr-un moment delicat al sportului romanesc.
''Este un pas foarte important la care m-am gandit foarte mult, dar asa cum am actionat in ultima perioada in cariera mea, cred ca pot ajuta si pot face bine si celor din jurul meu, celor din lumea sportului, pentru ca dupa aceste JO de la Rio am vazut exact care sunt si unde sunt problemele. Stiu ce este de facut pentru ca sportul romanesc sa reintre pe drumul cu care eram obisnuiti. Au fost mai multe persoane care m-au determinat sa fac acest pas. Am reflectat o perioada lunga de timp pana sa iau aceasta decizie. M-am sfatuit cu foarte multi oameni din lumea sportului si datorita increderii pe care acesti oameni au avut-o in mine, am decis sa fac acest lucru. Sportului ii lipsesc coeziunea, unitatea si dialogul'', a declarat fostul campion olimpic de la Sydney la sediul COSR.
Covaliu, presedintele singurei federatii medaliate cu aur olimpic la Rio de Janeiro, vrea ca sportivii si antrenorii sa se bucure de o mai mare atentie si consideratie din partea conducerii COSR: ''Sportivii au nevoie de putin mai multa atentie si putin mai multa afectiune din partea celor care ar trebui sa-i conduca si sa le dirijeze pasii in marea performanta. Cu antrenorii, la fel, o colaborarea mult mai buna cu cei care pot sa ajute in momentul de fata sportul romanesc. Dar principala problema este aceea a dialogului, a compatibilitatii in tot ceea ce se intampla. Avem nevoie de logistica, de sprijin din partea autoritatilor si avem nevoie ca oamenii sa inteleaga ca sportul in Romania este un ambasador, un vector care de multe ori ajunge acolo unde nu pot ajunge alte doleante''.
Fostul sabrer nu vede alegerile pentru presedintie ca o lupta, ci ca pe o competitie: ''Ii respect pe toti cei care vor dori sa-si depuna mandatele pentru functia de presedinte al COSR. Sunt oameni care provin din sport, sunt oameni competenti, sunt oameni care absolut ca si mine doresc binele sportului romanesc''.
Sportul romanesc nu traverseaza cele mai bune momente ale sale, dar Covaliu este convins ca totul poate reveni la normal cu mici ajustari.
''Cum am facut toata viata in scrima, voi analiza foarte bine fiecare pas pe care il voi face si care va trebui sa ne duca spre victorie. Sunt foarte multe lucruri de facut, sunt lucruri importante, dar nu sunt lucruri care nu se pot rezolva. Trebuie mici reglaje, trebuie facute mici corectii si tot sportul, mai ales sportul de performanta, va intra pe un fagas normal, pe un fagas pe care este normal ca din 2016/2017 lumea sa se inscrie pe aceasta cale. Vom gasi mijloacele, pasii si oamenii care sa ne ajute sa restartam sportul romanesc pe drumul normal pe care trebuie sa mergem''.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005945 (s)