News Flash:

Mai multe avioane americane F-16 au sosit in Turcia pentru a lupta impotriva gruparii Statul Islamic

10 August 2015
1108 Vizualizari | 0 Comentarii
F15
Sase avioane de vanatoare americane de tip F-16 au sosit duminica la o baza aeriana din sudul Turciei, pentru a se alatura coalitiei conduse de catre Statele Unite impotriva jihadistilor cadrul gruparii Statul Islamic (SI), a anuntat armata armericana, relateaza AP in pagina electronica.
Fortele aeriene americane au mobilizat un "mic detasament" de sase avioane de tip F-16, echipament de sustinere si aproximativ 300 de oameni la baza aeriana de la Incirlik, a anuntat Comandamentul american in Europa intr-un comunicat. Detasamentul face parte din Escadra 31 cu baza la Aviano, in Italia, precizeaza comandamentul.
Turcia a efectuat atacuri aeriene vizand tinte SI in Siria luna trecuta, in urma unui atac sinucigas cu bomba soldat cu 32 de morti si uciderii unui militar de catre militanti SI, si a permis Statelor Unite sa foloseasca baza, amplasata strategic. Ankara si-a asumat astfel un rol mai activ in coalitia antijihadista condusa de Washington, dupa luni de reticente.
Avioane americane fara pilot au atacat saptamana trecuta, de la Incirlik, pozitii SI, iar ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a anuntat lansarea in curand a unei ofensive "extinse" impotriva extremistilor.
"Statele Unite si Turcia, ca membre ale coalitiei de peste 60 de tari, sunt angajate in lupta impotriva ISIL, in urmarirea pacii si stabilitatii in regiune", a subliniat comandamentul american, folosind un nume alternativ al SI.
Presa turca scrie ca Statele Unite ar urma sa mobilizeze aproximativ 30 de avioane de vanatoare la Incirlik, care urmeaza sa efectueze atacuri impotriva SI.
Incirlik se afla in apropierea unor fiefuri SI de dincolo de frontiera cu Siria si le va permite americanilor sa se deplaseze mai rapid si mai agil catre tinte. Folosirea bazei turcesti va permite totodata coalitiei conduse de catre americani sa supravegheze mai bine Siria si sa actioneze mai rapid in baza unor informatii decat atunci cand atacurile erau lansate din Irak, Iordania si alte tari de la Golful Persic.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1358 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004807 (s)