News Flash:

SOCANT! Statul Islamic a rapit 230 de civili

7 August 2015
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic
Cel putin 230 de civili, dintre care peste 60 de crestini, au fost rapiti de jihadistii gruparii Statul Islamic (SI) intr-o localitate din centrul Siriei, Al-Qaryatain, pe care au cucerit-o recent, a transmis vineri organizatia neguvernamentala Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP.
Statul Islamic a rapit 170 de sunniti si peste 60 de crestini acuzati de 'colaborare cu regimul' in timpul unor perchezitii desfasurate in orasul cucerit miercuri, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.
Inainte de izbucnirea conflictului in Siria, in 2011, la Al-Qaryatain traiau 18.000 de sunniti si 2.000 de sirieni catolici si ortodcsi. Insa, potrivit unor crestini instalati la Damasc si originari din aceasta localitate, inainte de asaltul Statului Islamic nu mai existau decat 300 de crestini.
Potrivit lui Rami Abdel Rahmane, SI ar detine o lista de persoane in vederea arestarii, insa jihadistii au retinut deseori familii intregi care incercau sa fuga.
Al-Qaryatain este un centru important care leaga teritorii controlate de SI: periferia de est a orasului Homs si estul regiunii Qalamoun, in apropiere de frontiera cu Libanul.
Ocuparea orasului Al-Qaryatain permite Statului Islamic sa transfere trupe si provizii intre cele doua zone, a indicat OSDO, cu sediul la Londra si care se bazeaza pe o importanta retea de surse in Siria.
AGERPRES

statul islamic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007182 (s)