News Flash:

MAE face verificari dupa seismul puternic din Turcia si Grecia. Pana acum, nu sunt romani printre victime

21 Iulie 2017
920 Vizualizari | 0 Comentarii
seism
Un cutremur de suprafata cu magnitudinea de 6,7 grade produs vineri in Marea Egee, in apropiere de coasta de vest a Turciei, a ucis doua persoane, informeaza Reuters si Institutul american de geofizica (USGS).
 MAE face verificari dupa seismul din Marea Egee. Pana acum, nu sunt romani printre victime
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) verifica daca printre victimele cutremurului produs vineri in Marea Egee sunt si romani, pana la ora transmiterii stirii nefiind cetateni romani care sa fi solicitat sprijin consular, au declarat reprezentantii MAE pentru MEDIAFAX.
Reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe (MAI) au declarat, pentru MEDIAFAX, ca, pana la ora transmiterii stirii, nu sunt cetateni romani care sa fi solicitat sprijin consular, ministerul continuand verificarile in acest sens.
Un cutremur de suprafata cu magnitudinea de 6,7 produs vineri in Marea Egee, in apropiere de coasta de vest a Turciei, a ucis doua persoane, informeaza Reuters si Institutul american de geofizica (USGS).
Epicentrul cutremurului a fost inregistrat la adancimea de 10 kilometri si la numai 12 kilometri de cel mai apropiat oras de pe coasta de vest a Turciei, Bodrum, o statiune populara pentru turistii cu o populatie de peste 36 000 de persoane. Seismul a fost resimtit si in insula greaca Kos, un alt centru turistic major.
George Kyritsis, primarul orasului Kos, a declarat ca cel putin doi oameni au fost ucisi si alte cateva persoane au fost ranite de cutremur. "Avem doi morti si cateva persoane ranite pana acum", a declarat primarul orasului Kos, George Kyritsis.
Imagini dupa cutremurul din Insula Kos. Sursa: Twitter / •risvan3402
Serviciul de pompieri grec a declarat ca a salvat trei persoane ranite prinse intr-o cladire distrusa.
Presedintele comisiei de gestionare a situatiilor de urgenta din Turcia, Mehmet Halis Bilden a avertizat cetatenii cu privire la posibilitatea unor viitoare replici si a adaugat ca in Turcia nu s-au produs pierderi de vieti omenesti si nici daune materiale.
UPDATE 09:00 Cele doua persoane decedat in urma cutremurului din Marea Egee sunt din Turcia si Suedia
Momentan nu au fost oferite mai multe detalii despre identitatea celor doua victime.
Oficiali din Turcia si Grecia au transmis ca aproximativ 200 de persoane au fost ranite in urma seismului, unii pacienti suferind rani serioase.
Autoritatile grecesti au anuntat ca cele doua persoane care si-au pierdut vietile in urma cutremurului din Marea Egee sunt din Turcia si Suedia, acestia decedand dupa prabusirea acoperisului unui bar de pe insula Kos, relateaza presa internationala.
Peste 120 de persoane au fost ranite pe insula Kos, iar trei persoane cu rani serioase au fost transportate cu elicopterul la spitale din Creta si Rodos.
Mai multe cladiri vechi de pe insula greceasca au fost avariate, iar turistii au fost nevoiti sa doarma sub cerul liber din cauza numeroaselor replici care au urmat cutremurului initial, relateaza agentia de stiri The Associated Press.
Autoritatile au comunicat ca seismul a cauzat un tsunami minor care a inundat unele portiuni din insula Kos, avertizand oamenii sa stea departe de plaje. Cateva ambarcatiuni au fost avariate dupa ce zona portuara din Kos a fost inundata.
In Turcia, seismul a afectat mai multe localitati din sud-estul tarii, mai ales statiunea Bodrum. Esengul Civelek, guvernatorul provinciei Mugla, a transmis ca nu au fost consemnate decese si nici cladiri prabusite.
Autoritatile turce au indicat ca cel putin 70 de persoane au fost ranite in urma seismului si a replicilor, potrivit site-ului cotidianului The Guardian.
Institutul american de geofizica (USGS) a inregistrat noua replici cu o intensitate de peste 4 grade pe scara Richter produse in orele urmatoare dupa seismul initial.
Update 08:50 Giorgos Kyritsis, primarul insulei Kos a confirmat ca doua persoane au fost ucise. Kyritsis a spus ca cele doua victime erau de nationalitate straina. Se crede ca acestea si-au pierdut viata dupa ce un acoperis s-a prabusit peste barul dintr-un hotel.
UPDATE 08:20 Conform Institutului american de geofizica, cutremurul s-a produs in zona orasului de coasta Marmara, situat in provincia Mugla, Turcia.
Citremurul s-a resimtit si in insula greceasca Rhodos. 
“Am fost extrem de surprinsi. Ni s-a facut frica si am iesit din case”, a declarat pentru AFP Teddy Dijoux, turist care se afla in vacanta la un hotel din insula Rhodos. 
“A durat ceva timp. Mi-am adunat copiii si am parasit hotelul”, a spus  Sylvie Jannot, o alta turista.
UPDATE 08:00 Cutremurul cu magnitudinea de 6.7 grade pe scara Richter a produs numeroase stricaciuni in statiunea turistica Bodrum si in insula din Marea Egee Kos.
Centrul istoric din Kos, plin de baruri si alte localuri de noapte a fost devastat.
 Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006500 (s)