News Flash:

MAE: 5 romani au murit in urma cutremurului devastator din Italia, alti 11 sunt dati disparuti

25 August 2016
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur perugia3
Potrivit ultimelor informatii obtinute din Italia, a fost confirmat decesul altor trei cetateni romani in urma seismului survenit la data de 24 august 2016 pe teritoriul Italiei. Astfel, la acest moment, numarul cetatenilor romani care si-au pierdut viata in urma cutremurului este de cinci persoane.
In ceea ce priveste semnalarile privind cetatenii romani dati disparuti, numarul cazurilor inregistrate pana la acest moment este de 11 persoane. Verificarile sunt in derulare.
In continuare, echipa consulara mobila aflata pe teren actioneaza in coordonare cu autoritatile italiene si intreprinde toate demersurile necesare pentru a stabili daca printre victime se afla si alti cetateni romani.
Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia - (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al Romaniei la Bologna - (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.
Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleante familiilor cetatenilor romani care si-au pierdut viata in aceasta tragedie si acorda intreaga asistenta necesara in continuare.
UPDATE 12.20 Unul din romanii morti in urma cutremurului din Italia este o femeie din localitatea doljeana Malu Mare, Aurelia Daogaru, mama acesteia fiind anuntata, potrivit rudelor, de ambasada.
Rudele victimei au declarat corespondentului MEDIAFAX ca mama Aureliei Daogaru (36 de ani), aflata si ea in Italia, a fost anuntata de ambasada despre decesul femeii.
In urma cutremurului a murit si sotul Aureliei Daogaru, Fabio Graziano, in timp ce baiatul lor in varsta de 11 ani a fost salvat.
"Matusa mea este si ea in Italia si a fost informata de catre ambasada ca a murit. Ale (Alexandru, copilul cuplului - n.r.) este in siguranta, a reusit ca prin minune sa scape”, a declarat o verisoara a Aureliei Daogaru.
Aurelia Daogaru avea 36 de ani si era din comuna doljeana Malu Mare, de langa Craiova. Rudele ei spun ca plecase de 12 ani in Italia. Era casatorita cu italianul Fabio Graziano.
Potrivit publicatiei italiene "Il granchio", Aurelia Daogaru era vice-responsabila a asociatiei regionale de voluntari in asistenta sanitara (Arvas).

aurelia daogaru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004878 (s)