News Flash:

Locul in care romanii primesc casa gratis si salariu de 1.200 euro pe luna

13 Iulie 2017
2191 Vizualizari | 0 Comentarii
casa
Nu o sa iti vina sa crezi, dar exista un orasel deosebit care este descris ca fiind o „utopie socialista”. Aici nu exista politie, criminalitate, somajul este redus si locuitorii au libertatea de a-si construi casele unde doresc.
In oras functioneaza o cooperativa agricola unde lucreaza aproape toti cetatenii (2.650 de angajati), iar fiecare angajat este platit cu 1.200 de euro pe luna.
De asemenea, este bine de stiut ca oamenilor care doresc sa se mute acolo li se ofera o casa gratis. Conditiile sunt urmatoarele: sa aiba o familie si sa fie rezidenti ai acestui orasel timp de cel putin doi ani.
Suna ca scos dintr-un roman SF, nu? Insa, si spre surprindere noastra, acest orasel chiar exista. Marinaleda se afla la cativa kilometri de Sevilia, Spania si acolo locuiesc in jur de 2.750 de cetateni, informeaza The Mirror.

Marinaleda este descris adesea ca unul dintre cele mai prospere orase din lume. Oraselul este situat in valea Campina, in mijlocul unor coline cu plantatii de maslini si campuri de grau.
Localitatea este condusa de catre Juan Manuel Snachez Gordillo care a devenit cunoscut ca fiind un fel de Robin Hood spaniol, scrie poatenustiai.ro. Acesta conduce oraselul Marinaleda inca din anul 1979.
„Trebuie sa ne regandim valorile, ca societate de consum, precum si valoarea pe care o acordam banilor, egoismului si individualismului. Marinaleda este un exemplu mic, dar dorim ca aceasta experienta sa se extinda in intreaga lume”, declara Juan Manuel Snachez Gordillo.
Guvernul din Andaluzia, regiunea de care apartine satul, ofera gratuit materialele necesare pentru construirea locuintelor, mai noteaza The Mirror.
Totodata, cetatenii care vor sa-si construiasca o casa sunt ajutati de arhitecti, dar au sprijin si din partea unor muncitori.

marinaleda campina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006016 (s)