News Flash:

Libertatea de circulatie a cetatenilor UE in Marea Britanie va fi garantata timp de doi ani dupa Brexit

21 Iulie 2017
920 Vizualizari | 0 Comentarii
brexit2
Libertatea de circulatie a cetatenilor UE in Marea Britanie va continua sa fie garantata timp de cel putin doi ani, ca parte a unui acord tranzitional, potrivit presei britanice, informeaza site-ul agentiei de stiri Reuters.
Prima runda a discutiilor privind separarea Marii Britanii de Uniunea Europeana s-a incheiat joi, insa pana in acest moment nu au fost oferite informatii concrete despre viitorul cetatenilor expatriati.
Marea Britanie este programata sa paraseasca Uniunea Europeana la finalul lunii martie 2019.
Unii membri ai Cabinetului Theresa May, inclusiv ministrul de Finante, Philip Hammond, sustin ca ar fi necesar o perioada de tranzitie care sa protejeze economia.
Potrivit planurilor lui Hammond, cetatenii UE ar avea garantata libertatea de circulatie in UE pe o perioada de pana la doi ani dupa Brexit, relateaza cotidianul The Times.
Pe de alta parte, o sursa guvernamentala de rang inalt citata de cotidianul The Guardian a declarat ca libertatea de circulatie ar putea fi garantata pe o perioada de pana la patru ani.
Reprezentantii Guvernului Marii Britanii nu au comentat momentan in mod oficial aceste informatii.
Durata perioadei de tranzitie este un subiect intens discutat in cadrul Guvernului, Hammond fiind de parere ca aceasta ar trebui sa dureze "mai multi ani".
Pe de alta parte, Liam Fox, ministrul britanc al Comertului, a declarat intr-un interviu pentru Bloomberg ca ar fi "foarte fericit" cu o perioada de tranzitie de doar "cateva luni".

libertatea marea britanie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005182 (s)