News Flash:

La Orastie a fost inaugurat cel mai mare parc de aventura din Romania

21 Septembrie 2014
809 Vizualizari | 0 Comentarii
Grupul Bega, condus de oamenii de afaceri Emil si Marius Cristescu, a inaugurat cel mai mare parc de aventura din Romania, precum si un loc de joaca pentru copii, ambele amenajate in cadrul complexului Arsenal Park de la Orastie. 
Obiectivele sunt parte a unui proiect de agrement in valoare de 6 milioane de euro, care mai include piste de biciclete, tiroliana, patinoar, skate park si centru de agrement calare. 
Investitiile in cele doua obiective, parcul de agrement si locul de joaca, se ridica la 3 milioane de lei. 
Aventura Park Arsenal din Orastie dispune de 6 trasee de catarat de dificultate progresiva, accesibile pentru diverse categorii de varsta si cu diverse abilitati sportive, 77 de platforme si elemente de catarare dispuse la inaltimi maxime ce ating de la 3 pana la 30 de metri. 
De asemenea, au fost amenajate doua trasee galbene pentru copii 8 ani+ si pentru incepatori, doua trasee verzi usoare, unul albastru de dificultate medie, considerat a fi cel mai placut si mai distractiv si unul rosu, cu grad de dificultate ridicat, pentru cunoscatorii parcurilor de aventura. 
Parcul este deschis zilnic intre orele 10.00 – 20.00, iar tarifele sunt cuprinse intre 30 si 40 de lei de persoana, pentru trei ore de activitati. 
"Ne asteptam ca traseul de catarat sa atraga zilnic peste 300 de persoane in weekend, iar cand vom inaugura centrul spa si aqua parcul interior si exterior, probabil in iunie-iulie anul viitor, mai estimam inca 500 de vizitatori pe zi doar pentru aceste obiective", a declarat Marius Cristescu. 
Alaturi de parcul de aventura, in complexul Arsenal Park a mai fost deschis si un loc de joaca pentru copii. Echipamente pentru catarare, echilibristica, explorare, tunele, tobogane, carusele, leagane, balansoare, care dezvolta medii de inspiratie pentru joc si jocuri sunt alte elemente ale noii investitii. 
"Loc de joaca Arsenal" este prevazut cu piese de mobilier urban pentru adultii care supravegheaza copiii. Locul de joaca poate gazdui simultan peste 300 de copii. 
"Marea problema a tuturor statiunilor din Romania este ca nu prea ai ce face in ele. Statiunile nu ofera posibilitati de distractie pentru toti membrii familiei. Si atunci noi am preferat ca prima data sa dezvoltam partea de distractie si dupa aceea sa dezvoltam partea de cazare. Arsenal Park va deveni un parc de distractie pentru toti cei cazati in zona, inclusiv pentru alte statiuni. Faptul ca este in apropiere de autostrada constituie un punct de oprire pentru toti cei care vin cu familia si trec spre Vest sau care vin din Vest si trec spre Bucuresti", a mai declarat Marius Cristescu.
Structura de agrement care face obiectul proiectului in valoare de 6 milioane de euro cuprinde urmatoarele obiective aflate inca in faza de constructie: 9 kilometri de piste de biciclete si plimbare asfaltate, turn pentru sporturi extreme cu inaltimea de 40 de metri, de pe care va porni cea mai lunga tiroliana din tara, dar si un dispozitiv Powerfun pentru bungee jumping, patinoar sintetic, skate park din beton cu suprafata 1.500 de metri si un centru de agrement calare. 
Acestora li se vor adauga un centru Spa si o sala de sport multifunctionala. 
"Acum se lucreaza la cei 9 kilometri de piste de biciclete, care vor fi gata pana la sfarsitul anului, skate park-ul si patinoarul vor fi inaugurate pana la sfarsitul lunii octombrie si centrul de echitatie va fi deschis la sfarsitul lunii noiembrie. Tiroliana va deveni functionala la inceputul anului viitor, in aprilie va fi gata si sala de sport si aqua park-ul va fi inaugurat in iulie", a precizat Marius Cristescu. 
Proiectul este cofinantat prin REGIO - Programul Operational Regional 2007-2013: Fondul European de Dezvoltare Regionala 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul, contributia beneficiarului (40%), in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

grupul bega arsenal park orastie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1035 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018348 (s)