News Flash:

Ion Tiriac a luat decizia de a suspenda acordarea trofeului la turneul WTA de la Madrid, dupa scandalul iscat la ceromonia de la finala din 2017

20 Iunie 2017
948 Vizualizari | 0 Comentarii
tiriac cu halep
Ion Tiriac a luat decizia de a suspenda acordarea trofeului la turneul WTA Madrid Open, ca urmare a scandalului iscat la ceromonia de la finala din 2017, castigata de Simona Halep. Tiriac l-a invitat pe Nastase sa participe la ceremonia de premiere, lucru care nu a fost pe placul celor de la WTA.
Prin vocea presedintelui acestui for, WTA a criticat decizia organizatorilor de a-l invita pe Nastase in contextul in care fostul numar unu mondial se afla sub ancheta ITF ca urmare a scandalului de la meciul de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie.
Prin intermediul a doua scrisori adresate presedintelui WTA, Steve Simon, respectiv presedintelui ITF, David Haggerty, Ion Tiriac cere ca procesul lui Ilie Nastase sa fie unul public si anunta ca suspenda acordarea trofeului la Madrid Open, proba feminina.
Scrisoarea trimisa de Ion Tiriac catre conducerea WTA:
"Domnule presedinte,
Din cauza comentariilor publice agresive ale WTA in privinta acordarii trofeului de la Madrid in prezenta lui Ilie Nastase, va informez ca am decis sa suspend acordarea trofeului meu in evenimentele feminine. Ma refer la trofeul de aur si diamant, precum si la replicile de argint - acestea nu vor mai fi acordate castigatoarelor de la Madrid. Acest trofeu e un simbol oferit de mine personal castigatorului turneului si pot fi prezent eu sau unul dintre invitatii mei la acordarea lui. WTA nu poate sa-mi cenzureze libertatea de a face o invitatie speciala la acordarea trofeului.
De-a lungul anilor, am avut placerea de a invita la ceremonia de premiere pe Regina Spaniei, Printul Spaniei, primarul Madridului, iar in acest an invitatia mea a fost acceptata de Ilie Nastase. Am fost informat ca WTA l-a amendat de asemenea pe proprietarul evenimentului dupa ceremonia de premiere. Din nou, gasesc acest comportament al WTA agresiv si in afara normelor WTA.
Ion Tiriac."
Scrisoarea catre ITF:
"Domnule presedinte,
Scriu aceasta scrisoare din postura de presedinte de onoare al Federatiei Romane de Tenis, cu referire la ancheta initiata impotriva domnului Ilie Nastase, capitanul echipei de Fed Cup a Romaniei.
Dupa ce am vazut probele stranse de reprezentantii Federatiei Romane de Tenis, gasesc diverse aspecte foarte nefericite si deranjante, legate de meciul din Fed Cup.
Este clar ca interventia initiala a capitanului echipei de Fed Cup a Romaniei a fost in limitele postului sau si conform regulamentului. Este surprinzator si neclar de ce arbitrul a refuzat sa ia in considerare interventia, refuz care a declansat un limbaj nepotrivit de catre domnul Nastase, care, in consecinta, a fost eliminat.
Si apoi portile iadului s-au deschis asupra capitanului nostru, a moralului echipei noastre si asupra reputatiei Federatiei.
Prin urmare, solicit ITF sa sprijine clarificarea tuturor faptelor relevante, sa actioneze intr-o maniera echitabila si legala, sa atenueze consecintele exagerate ale situatiei si sa ia o decizie adecvata. Consider ca o audiere publica este singura modalitate de a atinge aceste scopuri si de a asigura legitimitatea si impartialitatea acesteia.
Modul in care ITF alege sa desfasoare in continuare aceasta ancheta poate fi un reper si o audiere publica si deschisa reprezinta singura modalitate de a asigura ca ITF ramane o organizatie profesionista si de incredere.
Urmaresc acest caz ca persoan implicata in tenis de peste 60 de ani, castigator al unui Grand Slam, antrenor si manager de cinci castigatori de Grand Slam, detinator de numeroase turnee de tenis, atat la masculin, cat si la feminin, o persoana a carei viata e dedicata tenisului.
Personal, as dori sa asist la aceasta audiere deschisa si publica. Cu aceasta ocazie, vreau sa aflu motivele pentru acest comportament inexplicabil al arbitrului si ale deciziilor luate de supervizorului jocului din partea ITF.
Cu sinceritate,
Ion Tiriac
Presedintele de onoare al Federatiei Romane de Tenis."
Capitanul nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, Ilie Nastase, a fost suspendat provizoriu, pe 23 aprilie, si nu are acces la competitiile ITF, inclusiv la Fed Cup. Fostul mare tenismen a avut un conflict cu jucatoarea Johanna Konta si Anne Keothavong, capitanul nejucator al Marii Britanii, in timpul confruntarii din Fed Cup.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1358 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006428 (s)