News Flash:

Instanta suprema cere DNA lamuriri privind implicarea SRI in dosarul Alinei Bica

20 Iunie 2018
859 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica3

Instanta suprema a cerut, marti, informatii de la DNA privind implicarea SRI in dosarul Alinei Bica, in baza primului protocol desecretizat, cel semnat cu Parchetul General. Magistratii au respins cererea avocatilor de a emite o solicitare similara si in baza protocolului SRI-PG-ICCJ.
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, la termenul de marti din dosarul Alinei Bica, sa emita o adresa catre DNA prin care sunt solicitate lamuriri privind implicarea SRI in dosar, in baza primului protocol desecretizat, cel incheiat intre Serviciu si Parchetul General. Avocatii au cerut o adresa similara si privind protocolul SRI-Parchetul General-ICCJ, insa instanta a respins cererea, pentru ca in dosar nu au existat mandate de siguranta nationala.

Judecatorii au subliniat ca raspunsul de la DNA trebuie sa ajunga tot marti, pana la ora 17:00, cand se va relua sedinta.

In acest dosar, in prima instanta, Alina Bica a primit patru ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului, in vreme ce Adriean Videanu a fost achitat pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu.
Adriean Videanu si-a pasat actiunile asupra carora procurorii DIICOT instituisera sechestru sotiei si copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de catre Alina Bica, aratau procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, "rezulta cu evidenta, din cronologia naturii si destinatiei celor 80 actiuni, apartinand numitului Videanu Adriean, de la SC Titian Mar SA ca, anterior datei de 24.09.2013 cand s-a dispus in aceasta cauza luarea masurii asiguratorii in vederea instituirii unui sechestru asigurator, au fost efectuate demersuri pentru convertirea actiunilor nominative ale numitului Videanu Adriean in actiuni la purtator".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005129 (s)