News Flash:

INCREDIBIL! Zeci de jurnalisti au fost retinuti in Turcia

10 August 2017
901 Vizualizari | 0 Comentarii
arest la domiciliu2
Autoritatile turce au emis joi mandate de retinere pentru 35 de jurnalisti si alti angajati din mass-media, care sunt acuzati de implicare in tentativa esuata de lovitura de stat care ar fi fost orchestrata de catre clericul musulman Fethullah Gulen, relateaza site-ul agentiei Anadolu.
Suspectii de "aderare la o organizatie terorista" sunt acuzati ca au utilizat aplicatia criptata de mesagerie mobila ByLock, folosita de catre membrii miscarii clericului Fethullah Gulen pentru a comunica.
Potrivit unor surse judiciare, printre persoanele retinute se afla si Burak Ekici, un editor al ziarului Birgun, care face opozitie regimului lui Recep Tayyip Erdogan.
Asociatia Jurnalistilor Turci a precizat ca aproximativ 150 de centre media au fost inchise, iar peste 160 de jurnalisti se afla in detentie.
In acest an, peste 100.000 de persoane din mediul public si privat au fost demise ori suspendate, iar aproape 50.000 dintre acestea au fost arestate. Actiunile Ankarei au fost dur criticate de mai multe state europene si organizatii pentru drepturile omului.
Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat stare de urgenta dupa tentativa esuata de lovitura de stat din 15 iulie 2016. Erdogan a anuntat ca Fethullah Gulen este responsabil pentru aceasta initiativa, dar clericul musulman a negat implicarea. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006093 (s)