News Flash:

Doi ofiteri romani, la bordul unui distrugator britanic pentru misiuni in Marea Mediterana

25 Aprilie 2017
993 Vizualizari | 0 Comentarii
distrugatorul USS Cole
O fregata a Fortelor Navale Romane a iesit, marti, pe mare pentru o serie de exercitii de lupta pe care le va efectua in compania unui distrugator britanic. Doi doi ofiteri romani vor fi ambarcati, in premiera, la bordul distrugatorului britanic pentru a participa la misiuni.
Distrugatorul britanic HMS Daring viziteaza Romania in perioada 25 - 27 aprilie, iar in cursul zilei de marti, impreuna cu fregata „Regele Ferdinand”, va desfasura, pe mare, exercitii de respingere a unui atac aerian, exercitii de comunicatii tactice, precum si manevre de reaprovizionare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Dupa incheierea secventelor de instructie, nava britanica va acosta la Terminalul Pasagere, pentru o escala de doua zile in portul Constanta.
Relatiile bilaterale dintre Fortele Navale Romane si Fortelor Navale ale Marii Britanii vor fi consolidate in timpul unor activitati comune, planificate in perioada vizitei distrugatorului britanic in Romania.
„Pe timpul escalei, sunt planificate vizite ale comandantului navei, capitan-comandor Marcus Hember, la Comandamentul Flotei si la autoritatile publice locale constantene, iar marinarii militari romani si britanici vor desfasura antrenamente comune care vor viza dezvoltarea procedurilor specifice de actiune pentru misiunile de inspectie si control al navelor suspecte de trafic ilegal pe mare”, arata reprezentantii Statului major al Fortelor Navale.
Aceste activitati bilaterale fac parte din pachetul de masuri privind intarirea cooperarii dintre partenerii NATO (Immediate Assurance Measures), stabilit la Summit-ul NATO din Tara Galilor, in anul 2014, si contribuie la intarirea prezentei navelor militare ale Aliantei in Marea Neagra.
La finalul vizitei in Romania, in premiera, doi tineri ofiteri ai Fortelor Navale Romane vor fi ambarcati, timp de o saptamana, la bordul distrugatorului britanic si vor participa, in calitate de ofiteri de cart, la misiunile pe care nava le va desfasura in Marea Neagra si Marea Mediterana.
HMS DARING (D-32) a intrat in serviciul Marinei Regale Britanice in anul 2009 si este liderul clasei distrugatoarelor tip 45. Are o lungime de 151 m si poate atinge viteza maxima de 30 noduri. Nava este echipata cu trei sisteme de rachete nava-aer (Sea Viper si Aster), doua lansatoare de rachete nava-nava (Harpoon), 13 sisteme de artilerie navala si lansatoare de torpile antisubmarin.
 Mediafax.ro

distrugatorul hms daring
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008651 (s)