News Flash:

O noua tragedie pe mare! Cel putin 15 imigranti au murit in Marea Egee

24 Aprilie 2017
925 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti in barci
Cel putin 15 persoane au murit inecati luni in naufragiul unei nave cu migranti in largul insulei Lesbos din Grecia, in estul Marii Egee, a anuntat politia portuara greaca, informeaza AFP.
Trupurile neinsufletite ale victimelor, dintre care noua barbati, patru femei si doi copii, au fost recuperate din mare atat de patrulele grecesti si ale Agentiei europene pentru paza frontierelor (Frontex) in apele teritoriale ale Greciei, cat si de paza de coasta a Turciei, a precizat un purtator de cuvant al politiei portuare. Doua femei, dintre care una insarcinata, au putut fi salvate. 'Potrivit femeii insarcinate, la bord se aflau in total 25 de persoane', a adaugat acest purtator de cuvant. 
Nava, care a naufragiat din motive necunoscute in largul insulei Lesbos, venind probabil dinspre coastele turcesti, nu a semnalat ca se afla in deriva. 
Unsprezece migranti sirieni au murit si noua au fost salvati, pe 24 martie, in aceeasi zona, potrivit pazei de coasta a Turciei. 
Aceste drame ale migratiei, care au curmat viata a peste 1.000 de refugiati si migranti in Marea Egee in 2015 si 2016, au devenit cu toate acestea mai rare dupa acordul incheiat in martie 2016 intre Turcia si Uniunea Europeana, ce a redus traversarile pe Marea Egee.AGERPRES

grecia marii egee
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004881 (s)