News Flash:

Dinu Pescariu: Am fost in birou la Kovesi si mi s-a sugerat sa fac denunturi

12 Octombrie 2017
1224 Vizualizari | 0 Comentarii
pescariu
Fostul jucator de tenis Dinu Pescariu a declarat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, ca a avut o intalnire cu procurorul-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, in biroul acesteia si i s-a sugerat sa faca denunturi.
"Am fost in birou la Kovesi si mi s-a sugerat sa fac denunturi. (...) Nu vreau sa vorbesc prea mult despre treaba asta. O sa vorbesc dupa ce dau prima declaratie in fata judecatorilor. Greseli am facut toti. Si eu am facut o greseala si mi-am recunoscut-o, asta a insemnat denuntul respectiv si legea, mi-a fost favorabila. Ce s-a intamplat ulterior... nici nu vreau sa mai spun, pentru ca mi-e lehamite vizavi de ceea ce s-a facut ulterior", a declarat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, Dinu Pescariu.
Fostul jucator de tenis a mai spus ca imaginea care i-a fost creata in spatiul public a fost una realizata de catre procurorii DNA.
"Mi-au creat-o premeditat. Si eu am fost atat de prost sau de naiv incat sa am incredere in aceasta institutie a statului", a mai declarat, pentru MEDIAFAX, Dinu Pescariu. Fostul jucător de tenis a precizat că cele două dosare în care el este implicat acum sunt bazate pe un denunţ "mincinos" al aceleiaşi persoane, respectiv Dorin Cocoş.

"Nu există nimic real, nici în denunţul în care eu sunt trimis în judecată, nici în acest denunţ. Fie a fost forţat, fie şi-a dorit să se răzbune pe ceea ce s-a întâmplat", a completat Pescariu.

Întrebat referitor la informaţiile din spaţiul public potrivit cărora la baza sportivă "Cutezătorii"ar fi jucat tenis Liviu Dragnea, George Maior sau Florian Coldea, Pescariu a precizat că "Maior a fost aici, dar n-a fost la tenis. Pe Coldea nu l-am văzut niciodată aici. Dragnea şi cu Ponta, am jucat tenis cu ei aici".

Dinu Pescariu şi Claudiu Florică sunt principalii denunţători din dosarul "Microsoft", cauză care s-a încheiat cu condamnarea, în 3 octombrie 2016, a lui Dorin Cocoş la doi ani şi patru luni de închisoare. În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul ministru Gabriel Sandu, la trei ani de închisoare, Gheorghe Ştefan, la şase ani de detenţie, în timp de omul de afaceri Nicoale Dumitru a primit o pedeapsă de doi ani şi patru luni ani.

Procurorii DNA l-au pus, miercuri, sub control judiciar pe Dinu Pescariu, acesta fiind suspectat că, împreună cu fostul secretar general din Ministerul Educaţiei Mihnea Costoiu au schimbat destinaţia bazei sportive "Cutezătorii", aducând un prejudiciu de 93 de milioane de euro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006297 (s)