News Flash:

De ce ar trebui sa mananci un pumn de caju pe zi?

15 August 2018
817 Vizualizari | 0 Comentarii
caju

Originar din America de Sud, caju este acum raspandit si crescut in multe alte tari cu climat tropical. Pentru ca beneficiile sale sa fie din cele mai bune, caju folosit trebuie sa fie crud, organic, netratat. 

Caju previne cancerul 
Caju contine proantocianide, o clasa de flavanoide care infometeaza tumorile si blocheaza divizarea celulelor canceroase. O serie de studii au demonstrat de asemenea ca alimentatia cu caju reduce riscul cancerului de colon. Continutul lor ridicat de cupru, fitochimicale si antioxidanti confera proprietati de lupta impotriva radicalilor liberi. 

Caju ajuta sanatatea inimii 
Caju au un continut mai scazut de grasimi decat alte nuci si majoritatea sunt sub forma acidului oleic, grasimi mononesaturate care se gasesc si in uleiul de masline si care sunt foarte benefice pentru o inima sanatoasa. Studiile arata ca acidul oleic imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular prin reducerea trigliceridelor ale caror nivele ridicate sunt asociate cu riscuri mari de atacuri de cord. Caju nu contine colesterol, iar magneziul gasit in el ajuta la coborarea presiunii arteriale si astfel previne bolile de inima. 

Caju previne pietrele la bila 
Datele adunate de la 80,718 de femei din celebrul studiul al „Asistentelor” demonstreaza ca femeile care consuma cel putin 30 de grame de nuci pe saptamana, precum caju, au un risc de 25% mai mic de a face pietre la bila. 


caju pietrele bila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005942 (s)