News Flash:

Lucrurile din casa care trebuie curatate macar o data pe luna

15 August 2018
619 Vizualizari | 0 Comentarii
Interiorul aparatului de cafea

Faci zilnic curatenie in casa, dar, de cele mai multe ori, treci cu vederea peste unele lucruri pe care ar trebui sa le cureti. Tu stii care sunt lucrurile si zonele din casa care ar trebui curatate macar o data pe luna? 

Telecomanda

Telecomanda este obiectul pe care punem mana in fiecare zi si este cel care are cele mai multe bacterii. Pentru a preveni infectiile, curata telecomanda cu un dezinfectant, poate fi si spirt. Pune putina solutie pe o carpa curata si sterge-o, chiar si butoanele. Spala-te pe maini de fiecare data dupa ce o folosesti. 

Intrerupatorul

Prin atingerea zilnica a comutatorului de lumina risti sa raspandesti bacteriile. Este recomandat sa stergi toate intrerupatoarele de lumina din casa cu o carpa imbibata cu dezinfectant, macar o data pe saptamana.

Masina de gheata

Probabil ca interiorul frigiderului si congelatorul este curatat cu regularitate. Dar cand ai curatat ultima data masina de facut gheata sau tavitele de gheata din congelator? Chiar daca pare greu de crezut, acestea trebuie curatate macar de doua ori pe an. In schimb, gheata isi poate schimba mirosul, culoarea si sa capete un gust ciudat.

Interiorul aparatului de cafea

Potrivit unui studiu recent, se pare ca aparatul de cafea este pe locul al cincilea la riscul de acumulare de bacterii dintr-o casa. Poti curata interiorul aparatului cu un amestec de apa si otet alb. Daca lasi aparatul necuratat mai mult timp, cafeaua va capata un gust ciudat, care cu siguranta nu iti va placea. 

Peria de par si pieptenele

O perie de par sau un pieptene ingrijit poate fi folosit intre doi-trei ani. Dar ce inseamna ingrijire corecta in acest caz? Indepartarea manuala a parului dupa fiecare folosire, spalarea manuala cu sapun si lasarea acestuia peste noapte la uscat. Repeta procedura de curatare macar o data pe luna. 

sursa: clickpentrufemei.ro


intrerupatorul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007145 (s)