News Flash:

Dana Girbovan, presedintele UNJR: Daca au existat ofiteri acoperiti ai SIPA intre magistrati, numele acestora trebuie cunoscute

19 Mai 2017
934 Vizualizari | 0 Comentarii
dana girbovan
Presedintele UNJR, Dana Girbovan, a declarat, pentru Mediafax, ca "daca au existat ofiteri acoperiti ai SIPA intre judecatori si procurori, numele acestora trebuie facut cunoscut", in contextul in care ministrul Justitiei anuntase ca va desecretiza arhiva SIPA "in cel mai scurt timp".
Presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), Dana Girbovan, a aratat ca ar trebui facute publice numele magistratilor care au fost ofiteri acoperiti ai SIPA.
"Activitatea si arhiva SIPA sunt nu doar problema justitiei romane, ci a intregii societati. Pentru a ne vindeca de metehnele comuniste, este important sa aflam cum a functionat acest serviciu secret in intreaga sa perioada de existenta post-comunista. Este o chestiune ce tine atat de istoria Romaniei, cat si de asanarea, exorcizarea sistemului judiciar si a societatii in asamblu. Avem, apoi, situatia ofiterilor acoperiti SIPA printre magistrati. Monica Macovei a spus ca SIPA obtinea informatii inclusiv din randul ofiterilor acoperiti pe care-i avea in randul magistratilor. Daca au existat ofiteri acoperiti ai SIPA intre judecatori si procurori, numele acestora trebuie facut cunoscut", a declarat Dana Girbovan.
Presedintele UNJR a sustinut ca desecretizarea arhivei SIPA ar trebui sa aiba loc cu respectarea dreptului la viata privata al persoanelor care ar putea fi vizate de aceasta actiune. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006846 (s)