News Flash:

Cum a fost sarbatorita la Timisoara Ziua Armatei Romane

26 Octombrie 2015
1094 Vizualizari | 0 Comentarii
ziua armatei
Pe langa depunerile de coroane, discursurile oficialitatilor, slujba de pomenire a eroilor si defilare, la Monumentul Ostasului Necunoscut s-a si cantat…
Fanfara Pro Amicitia a acompaniat o solista care a cantat melodii din mai multe arealuri, fie ca a fost vorba de o melodie folclorica ori… mai patriotica. A fost o pata de culoare fata de manifestarile care au loc an de an, dupa acelasi sablon. S-au auzit in Parcul Central: „Trecea fanfara militara”, ori „Timisoara mandra” sau „Barca pe valuri pluteste usor”, scrie tion.ro.
„De Ziua Armatei avem cu totii datoria sa aducem un omagiu tuturor celor care de-a lungul timpului s-au jertfit, si-au pus viata in pericol pentru interesele neamului nostru, pentru integritatea teritoriala a Romaniei. Ziua Armatei marcheaza momentul eliberarii ultimei portiuni de pamant din Nord-Vestul Ardealului si trecerea sa in adminsitratie romaneasca, trecere pe care nu o putem concepe altfel decat definitiva”, a spus primarul Timisoarei, Nicolae Robu.
Cat despre momentul „vocal” din program, Robu crede ca a fost binevenit si „apreciat de numerosii timisoreni care au tinut sa fie prezenti la aceasta ceremonie”.
„Pana la urma este un moment de omagiu, este un moment de comemorare, dar, in egala masura, este si un moment de bucurie a noastra pentru ceea ce a rezultat in urma sacrificiilor celor pe care-i omagiem. Cred ca a fost foarte inspirat”, a spus Robu.
Ziua Armatei Romaniei a fost instituita prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. 25 octombrie 1944 semnifica data eliberarii totale a teritoriului national de sub ocupatie hortysto-fascista. Ultimele orase eliberate au fost Satu Mare si Carei.

ziua armatei nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006876 (s)