News Flash:

Corlatean: Nu exclud o noua operatiune de repatriere a romanilor din Fasia Gaza, daca nu mai multe

20 Iulie 2014
695 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, sambata, ca nu exclude o noua operatiune de repatriere a romanilor din Fasia Gaza, sau chiar mai multe, el precizand ca exista astfel de cereri din partea cetatenilor romani din aceasta zona.
Corlatean a amintit ca pe 14 iulie s-a incheiat o operatiune de repatriere a 84 de cetateni din zona Gaza, romani in special, dintre care foarte multi copii si o parte din ei soti palestinieni, aceasta operatiune fiind extrem de dificila, cu conflict in teren, dupa o cooperare remarcabila cu Israelul si cu autoritatile din Ramallah.
Ministrul de Externe a afirmat ca exista mai multe noi solicitari de repatriere, intr-un numar comparabil cu operatiunea care a avut loc anterior, dar in grupuri diferite.
”Nu exclud deloc ca in perioada urmatoare, in functie de necesitati si in functie de situatia de securitate, sa procedam la cel putin o noua, daca nu mai multe operatiuni de repatriere”, a anuntat Corlatean, precizand ca este important gradul de cooperare cu autoritatile israeliene, pentru aprobarea repatrierilor.
De altfel, Titus Corlatean a aratat ca au fost situatii in care, din diverse ratiuni ce tin de competentele autoritatilor israeliene, partea romana nu a primit aprobari, in prima instanta, dar a insistat, pentru ca este vorba de familii si nu s-a dorit repatrierea doar a unei parti a familiei.

fasia gaza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018620 (s)