News Flash:

Consilierii locali timisoreni au foarte putine initiative legislative

25 Iunie 2014
677 Vizualizari | 0 Comentarii
 Majoritatea consilierilor locali timisoreni se rezuma sa voteze proiecte de hotarari, dar nu sa si initieze astfel de proiecte, cele mai multe initiative avand primarul si ceilalti membri ai executivului municipalitatii, arata un studiu al Asociatiei Pro Democratia Timisoara, publicat marti.
In prima jumatate a mandatului lor (iunie 2012 - mai 2014), cei 27 de alesi locali au initiat 38 de proiecte, dar numai 26 au devenit Hotarari de Consiliu Local (HCL) din totalul celor 1.264 de acte normative locale, restul fiind initiate de conducerea Primariei Timisoara.
'Media individuala a proiectelor de hotarare initiate de consilierii locali este 1,4 proiecte pe cap de ales local in doi ani (38 initiative la 27 de consilieri locali). Semnificativ, peste o treime dintre consilierii locali (37%) nu au initiat nici un singur proiect de Hotarare de Consiliu Local (individual sau in comun, adoptat sau nu)', arata reprezentantii Asociatiei Pro Democratia Timisoara.
Realizatorii studiului au remarcat faptul ca lipsa de proiecte de hotarare initiate de consilierii locali poate reflecta o 'reprezentare redusa de catre acestia a intereselor comunitatii' si le propun alesilor locali, dar si partidelor care i-au propus, sa aiba un contact mai bun cu cetatenii Timisoarei, astfel incat sa preia cat mai multe probleme ce pot fi rezolvate prin adoptarea de HCL-uri. AGERPRES

primariei timisoara consiliu local
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0751 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012779 (s)