News Flash:

Conflictul colectiv de munca declansat la Complexul Energetic Hunedoara a fost dezamorsat

4 Aprilie 2014
788 Vizualizari | 0 Comentarii
Conflictul colectiv de muncă declanşat de Sindicatul 'Muntele', ce reuneşte minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), a fost dezamorsat în urma unei întâlniri între directorul interimar al CEH, Aurel Niculescu, şi preşedintele organizaţiei sindicale, Petre Nica. 

'Am încheiat o notă cu noul director general, în care am convenit ca negocierile referitoare la noul contract colectiv de muncă de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara să înceapă în cursul zilei de marţi, 8 aprilie. În aceste condiţii, am informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara că încheiem conflictul colectiv de muncă ce a fost declanşat în cursul acestei săptămâni', a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului 'Muntele', Petre Nica.

Liderul sindical a explicat că în cursul zilei de vineri se aşteaptă şi o hotărâre a Tribunalului Hunedoara referitoare la reprezentativitatea Sindicatului 'Muntele'. Organizaţia a fost declarată reprezentativă de o instanţă a Judecătoriei Petroşani, dar un alt sindicat din Valea Jiului a contestat decizia judecătorilor şi s-a adresat Tribunalului Hunedoara.

Nica a explicat că negocierile pentru noul contract colectiv de muncă vor începe în orice condiţii, deoarece Sindicatul 'Muntele' poate fi reprezentat şi la nivelul Federaţiei Naţionale Mine Energie, la care este afiliat.

Negocierile privind noul contract colectiv de muncă de la CEH au ca scop stabilirea unui pachet de drepturi comune atât pentru energeticienii de la termocentralele Mintia şi Paroşeni, cât şi pentru minerii din Valea Jiului, care fac parte din entitatea economică. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă) 

petre nica valea jiului tribunalului hunedoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018160 (s)