News Flash:

VIDEO SOCANT! Un politist impusca mortal un barbat neinarmat

15 Iulie 2015
1236 Vizualizari | 0 Comentarii
politist inarmat
Inregistrarile video surprinse in 2013 in timpul unei interventii a unor ofiteri de politie din Gardena, California, in urma careia un barbat si-a pierdut viata si altul a fost ranit, au fost facute publice, marti, in Statele Unite, in urma unei decizii emise de o instanta federala.
Imaginile, captate de camera de bord aflata in interiorul masinii de politie, surprind momentul in care trei politisti deschid focul asupra a doi civili neinarmati, dupa ce unul dintre acestia isi lasa mainile jos, facandu-i pe agenti sa creada ca va scoate o arma.
In urma incidentului, unul dintre cei doi barbati - Ricardo Diaz-Zeferino, in varsta de 34 de ani - si-a pierdut viata, in timp ce al doilea barbat a fost ranit.
Decizia ca imaginile sa fie facute publice vine dupa ce autoritatile locale din Gardena au fost de acord sa achite 4,7 milioane de euro pentru a incheia o intelegere in instanta cu rudele victimelor, noteaza Los Angeles Times.
Conform judecatorului care a emis aceasta decizie, citat de publicatia americana, faptul ca apararea a cheltuit banii administratiei locale, proveniti cel mai probabil din taxe, pentru a ascunde aceste imagini nu face decat sa intareasca interesul publicului de a le vedea.
In plus, desi inregistrarile sunt tulburatoare si pot afecta emotional privitorii din cauza evenimentelor pe care le prezinta, acestea nu sunt atat de grafice incat sa serveasca unor scopuri improprii, mai sustine judecatorul.
Cei trei politisti implicati in acest caz - Christopher Mendez, Christopher Sanderson si Matthew Toda - nu au fost pusi sub acuzare in urma incidentului. Mediafax.ro

Galerie Video