News Flash:

Tariceanu: Iohannis vorbeste de integritate, dar e condamnat intr-un proces pentru ca si-a insusit o casa fara sa aiba dreptul

5 Octombrie 2016
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis presedinte
Presedintele Klaus Iohannis vorbeste de funie in casa spanzuratului, a declarat Calin Popescu Tariceanu, intr-o emisiune TV.

In opinia copresedintelui ALDEIohannis nu ar trebui sa vorbeasca despre problemele celorlalti de integritate, in contextul in care chiar el a avut astfel de probleme in timpul campaniei din 2014. De asemenea, Tariceanu ii mai aduce aminte acestuia ca tocmai a pierdut o casa din centrul Sibiului, in instanta, tocmai pentru ca s-a folosit de ea in mod ilegal.

”Presedintele vorbeste de integritate. Daca e sa vorbim de integritate, vreau sa-i aduc aminte ca e condamnat intr-un proces in care e acuzat ca si-a insusit o casa fara sa aiba dreptul, prin false documente. Al doilea lucru: vorbeste acum cu detasare, cand domnia sa, in preajma alegerilor prezidentiale, era pe rol cu un proces in care era acuzat de conflict de integritate de catre ANI. Se poate spune ca vorbeste de funie in casa spanzuratului. Nu pot sa cred ca a uitat ce a facut”, a declarat presedintele Senatului.

Acesta a comentat si afirmatiile recente ale lui Iohannis, potrivit carora Romania nu va avea un premier condamnat sau urmarit penal sau care are probleme de integritate. In opinia lui Tariceanu, Iohannis practic a declarat ca nu-l intereseaza ce voteaza romanii, pentru ca el vrea obligatoriu un guvern PNL care sa-l sustina.

”Problema politica e in felul urmator: presedintele Iohannis a inceput sa se gandeasca la 2019, la alegerile prezidentiale. Daca nu va avea un partid alaturi si un guvern care sa-l sprijine, sansele domniei sale sunt foarte reduse si cauta cu disperare sa puna in carti PNL-ul. Cum poate? Pe baza rezultatelor electorale, evident, nu. Atunci intervine cu alte elemente si acum intram intr-o zona care nu e doar politica, ci si constitutionala.

Politica, pentru ca da un mesaj: ”nu ma intereseaza ce voteaza romanii, gasesc o formula prin care sa pun ce premier vreau eu de la PNL si ce se mai nimereste din Parlament; daca nu se poate o majoritate, mergem la intimidarea majoritatii, cum a facut Basescu in 2009”. Practic spune: ”nu ma intereseaza votul si fac ce-mi convine”.

Problema e constitutionala pentru ca nu are o marja de manevra nelimitata. Nu poate numi discretionar un premier. Trebuie sa aleaga ce vor romanii. In Constitutie se vorbeste foarte clar pe cine desemneaza: din partea partidulu care a castigat alegerile sau a coaliteii care formeaza majoritatea. Nu sunt criterii suplimentare de integritate, de nu-stiu-ce.

Daca o persoana nu are interdictie de exercitare a drepturilor civile, de a candida, de a alege, de a fi ales, presedintele nu poate veni cu restrictii suplimentare in acest sens. Daca Justitia nu i-a interzis unei persoane exercitarea drepturilor civice si politice, un presedinte nu le poate interzice”, a declarat Tariceanu.

El a mai precizat ca atitudinea lui Iohannis ar putea duce Romaia intr-o criza politica si constitutionala. 


alde iohannis tariceanu integritate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005811 (s)