News Flash:

Sistemul "Alert", functional in cateva saptamani. Cum va functiona si ce informatii vor fi transmise pe telefon care sa alerteze populatia in cazul calamitatilor

22 Septembrie 2017
902 Vizualizari | 0 Comentarii
sms
Mesajele de pe sistemul "Alert" vor ajunge in cel mult un minut de la emiterea lor pe toate telefoanele din raza vizata de o calamitate, nu doar pe dispozitivele smartphone. Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat vineri ca sistemul va transmite doar mesaje care vizeaza situatii grave. Premierul Mihai Tudose a avut, vineri, o intalnire cu reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), cei ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), dar si cu operatorii de telefonie, pe „Sistem Alert”.
Costurile finale pentru implementarea acestui sistem pot ajunge pana la patru milioane de euro, iar atribuirea va fi una directa.
"Pe partea noastra este posibil sa intram pe procedura de urgenta, nu este vorba despre sume exorbitante, ci de o chestiune care trebuie implementata rapid. Suma poate sa fie de la un milion de euro si sa se termine la 3-4 milioane. Suma se defineste de solutia finala", a declarat secretarul de stat Raed Arafat, dupa intalnirea de la Palatul Victoria dintre premierul Mihai Tudose si reprezentantii IGSU, ANCOM, STS si ai celor patru companii de telefonie mobila.
Arafat a precizat ca la inceputul saptamanii viitoare se va sti exact in cat timp poate fi implementat sistemul de alerta."Pe astfel de sistem nu e bine sa dai zeci de alerte pe zi. Daca fiecare alerta e data pe sistem, populatia nu mai reactioneaza la el. Trebuie definit care a pragul de la care se da alerta. Va fi un centralizator care da alertele, acesta e IGSU si poate cobori la nivel de inspectorate judetene, daca e o problema locala, asta in baza unor proceduri clare. Daca a inceput ceva care nu a fost prevazut, sau post factum, cum ar fi dupa cutremur, si atunci poti folosi sistemul. Mesajul apare simultan la terminalele telefonice aflate in zona vizata", a mai spus Raed Arafat.
Sistemul Alert va functiona si pentru telefoanele care nu sunt smartphone, dar care se afla in zona calamitata. De exemplu, un turist, ajuns intr-o anumita zona pentru care s-a dat o atentionare, va primi pe telefonul sau mesajul, indiferent de ce fel de dispozitiv are.
Presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Adrian Dita a declarat vineri ca 95% din sistem a fost identificat, iar operatorii de telefonie au transmis deja ca vor lua legatura cu operatorii de echipamente.
Sistemul, spun autoritatile, ar putea fi functional in cateva saptamani, anterior insa fiind o perioada de proba pentru a nu se inregistra erori.
Sistem Alert”, sistemul de avertizare prin SMS in cazuri de urgenta va folosi tehnologia „cell broadcast messages”, a transmis, luni, ANCOM, in urma primei intalniri a grupului de lucru la care au participat reprezentanti ai DSU, IGSU, STS si ai operatorilor de telefonie mobila. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006367 (s)