News Flash:

Sfaturile unui receptioner: Cum se obtine o camera buna la hotel

29 Iunie 2016
1237 Vizualizari | 0 Comentarii
hotel litoral
Putine lucruri se petrec intamplator intr-un hotel si aproape totul depinde de comportamentul clientilor la Receptie, locul in care se dau camerele in functie de diversi factori precum tipul de sedere, orientarea camerei, etajul sau serviciile extra.
Iata ce dezvaluie, in cartea sa „Heads in Beds”, Jacob Tomsky, care a lucrat mai multi ani in hoteluri de lux din New Orleans si New York, potrivit One.ro.
Lipsa de politete din partea clientului se poate intoarce impotriva lui pentru ca „intotdeauna exista o camera mai proasta decat cea repartizata”. Receptionerul o stie foarte bine, cunoscand la perfectie camerele mai putin comode sau cu probleme privind baia, telefonul sau televizorul, spune Tomsky.
Faptul de a vorbi la telefon in timp ce se face check-in-ul sau de a-l tutui pe receptioner ar putea avea consecinte negative. Potrivit lui Jacob Tomsky, prima impresie si buna educatie constituie usa de intrare pentru a obtine o camera buna.
Altceva este daca rezervarea s-a facut de pe vreun site optandu-se pentru oportunitatile „de ultima ora” sau pentru reduceri. Jared Simon, cofondator al „Hotel Tonight”, afirma ca hotelurile sunt „interesate si satisfacute sa faca reduceri, pentru ca acest fapt le permite ocuparea unor camere care, altfel, ar ramane goale”. Aceste camere sunt cele care „au ramas” si, chiar daca s-ar insista la Receptie, in mod normal nu se pot schimba.
De obicei, sunt camere duble care variaza in functie de caracteristicile hotelului. Nu este acelasi lucru daca este vorba despre un hotel pe malul marii — unde camerele orientate spre mare vor fi mai scumpe — sau despre un hotel din oras, cu preturi mai mari la etajele superioare. Importanta este si perioada, in sezon sau extrasezon.
In general, camerele sunt single, duble, matrimoniale, tip suite. Camerele single au un pat individual, mobilier de baza si baie. Camerele duble difera de cele single prin faptul ca au doua paturi, iar camerele matrimoniale au un pat matrimonial, care, in functie de categoria hotelului, poate fi pat dublu, pat „queen” sau „king” (mai mare). „Suite” este un apartament cu dormitor, living si baie. Dormitorul are mobilierul de baza, cu doua paturi individuale sau unul matrimonial.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006998 (s)