News Flash:

Rusia se pregateste de razboi

2 Decembrie 2015
1582 Vizualizari | 0 Comentarii
putin rusia
Ministerul rus al Apararii se pregateste sa primeasca pana la sfarsitul anului 2015 un avion care va functiona ca post de comanda pentru comandantul suprem al tarii in cazul unui razboi de amploare, avand posibilitatea de a asiguracontrolul strategic al tuturor fortelor armate. Corporatia unita a constructiei de aparate (OPK), care face parte din Corporatia de stat Rosteh, a finalizat cu succes testele de omologare a acestui post de comanda aerian din a doua generatie, creat pe baza avionului rusesc Iliusin Il-80. In afara de RusiaSUA utilizeaza de asemenea acest tip de post de comanda Boeing E-4B Nightwatch, numit in armata americana "avion al Judecatii de apoi" si destinat sa fie utilizat in conditiile desfasurarii rapide a trupelor, a lipsei de infrastructura terestra, precum si in caz de dezafectare a punctelor de comanda de la sol, a centrelor si a liniilor de comunicatii.

"OPK a creat pentru Ministerul rus al Apararii un post de comanda aerian de a doua generatie. Primul complex de bord al echipamentului tehnic pe baza avionului Iliusin Il-80 a trecut cu succes testele si va fi remis clientului pana la sfarsitul anului 2015", anunta un comunicat de presa. Potrivit documentului, este vorba despre un "complex unic prin specificatiile sale tehnice care prevadcontrolul strategic al tuturor ramurilor armatei". Intre altele, noua generatie de posturi de comanda aerian se caracterizeaza printr-o mai mare functionalitate sifiabilitate, in timp ce consumul sau de energie a devenit mai eficient. Majoritatea informatiilor despre acest avion este secretizata, industria militara rusa nedezvaluind, de pilda, numarul persoanelor care ar putea incapea intr-un astfel de avion si nici costul sau.

Corporatia unita a constructiei de aparate a trecut deja la elaborarea unui post de comanda de a treia generatie, conform agentiei de presa citate. Pentru prima oara, un astfel post de comanda a fost creat in perioada sovietica, la sfarsitul anilor 1980. In acest scop, aeronava de pasageri Il-86 a fost modificata, fiind eliminate hublourile, iar trapele - reduse la minimum pentru ca in cazul unei explozii nucleare avionul sa fie protejat de distrugere si pentru ca autoritatile de la bord sa poata conduce din aer fortele armate. Despre versiunea americana similara Boeing E-4B Nightwatch exista mult mai multe informatii publice in comparatie cu versiunea sovietica. Un avion american de acest tip poate gazdui pana la 100 de persoane si dispune de sase sectiuni, intre care un birou pentru conducere, doua sali de conferinte, o sala pentru grupul de forte operativ, un nod de comunicatii, o camera de recreere.

primeasca controlul strategic corporatia opk rosteh rusia sua boeing
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005022 (s)